Brons voor Van der Vleuten

Nadat ruiter Maikel van der Vleuten op zijn ruin Beauville Z een foutloze finale had verreden, eindigde hij op de derde plaats na een jump-off. Het is voor de Nederlander al diens tweede olympische medaille. In 2021 won hij in Londen met het springteam al zilver.
Kijk hier de samenvatting van het springnummer.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Medaillewinnaars Olympische Spelen in Den Haag nogmaals gehuldigd
10/08/2021 OM 14:39

Openwaterzwemmen: van Rouwendaal pakt zilver op 10km

Sharon van Rouwendaal heeft zilver gepakt op de 10 kilometer openwaterzwemmen. De Nederlandse eindigde achter de Braziliaanse Ana Marcela Cunha. Lees hier meer over de prestatie van de Baarnse.

Tokyo 2020 | van Rouwendaal pakt zilver op 10km

Atletiek: Bol loopt naar brons op 400 meter horden.

Femke Bol heeft olympisch brons veroverd op de 400 meter horden. De Amersfoortse liep met 52.03 seconden een Europees record, maar moest de Amerikanen Sydney McLaughlin en Dalilah Muhammad voor zich dulden. Bekijk hier de bronzen race van de Nederlandse.

Golf: Anne van Dam begonnen aan toernooi

Anne van Dam was vandaag de eerste Nederlandse golfster die meedoet aan de Olympische Spelen. In haar eerste ronde kwam ze via vier bogeys en een birdie tot een score van drie boven par. Daarmee bezet ze op dit moment een gedeelde 47e plaats. De Zweedse Madelene Sagstrom gaat na één dag aan de leiding met vijf slagen onder het baangemiddelde.

Atletiek: Vetter aan kop na eerste dag zevenkamp

Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp aan kop van het klassement. De Amsterdamse atlete neemt een kleine voorsprong op de twee Belgische atletes, Nafi Thiam en Noor Vidts mee naar dag twee. Ook Emma Oosterwegel kende een uitstekende dag met drie persoonlijke records, Zij staat nu 11e, zes plaatsen voor de derde Nederlandse zevenkampster Nadine Boersen.
Lees hier het verslag van Dag 1 van de zevenkamp.

Tokyo 2020 | Anouk Vetter naar 2e plek op zevenkamp na kogelstoten

Atletiek: Sifan Hassan soeverein naar finale

Vanuit de start zocht Sifan Hassan haar vertrouwde plekje achteraan het veld op. Bij het luiden van de bel zette ze de bekende versnelling in en schoof ze zienderogen op. De Britse Laura Muir verzette zich nog dapper, maar moest in de laatste twintig meter alsnog plooien.
Lees hier meer over Sifan Hassan en haar jacht op drie gouden medailles.

Handbal: Frankrijk simpelweg te sterk

Het handbaltoernooi is afgelopen voor Nederland. De dames worden in de kwartfinale overrompeld door de Fransen. Vanaf het eerste fluitsignaal loopt Nederland achter de feiten aan en is het duidelijk dat er geen halve finale in zit. Het wordt 32-22.

Tokyo 2020 | Franse handbaldames simpelweg te sterk voor Nederland

Hockey: Oranjedames naar olympische finale

De Nederlandse hockeydames hebben zich geplaatst voor de olympische finale. De ploeg van trainster Alyson Annan was met 5-1 veel te sterk voor Team GB. Lees hier meer over de winst van de Oranjedames. In de finale neemt Oranje het op tegen de Argentijnse hockeysters. Zij wonnen met 2-1 van het verrassende India.

Baanwielrennen: Hoogland en Lavreysen oppermachtig naar laatste 16

Doordat Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen in de kwalificatie ex aequo op de eerste plek eindigden, hadden ze een goede uitgangspositie voor de volgende ronde verworven en wisten ze dat ze elkaar niet kunnen treffen tot een eventuele finale. Beide sprinters kenden weinig problemen in hun eerste duel en plaatsten zich zo eenvoudig bij de laatste 16. De Surinaamse vlaggendrager Jair Tjon En Fa noteerde in de kwalificatie een zesde tijd, maar werd tot de herkansing veroordeeld door de Duitser Maximilian Levy.
Die herkansing won Tjon en Fa, maar via die tussenronde kwam hij oog in oog te staan met Lavreysen. Toen was het alsnog einde verhaal. Lavreysen had tijdens het sprintduel de volledige controle en keek op het laatste rechte stuk achterom om te kijken hoe groot zijn voorsprong op de Surinamer was. Ook Hoogland meldde zich zonder bovenmatige inspanning bij de laatste zestien door soepeltjes zijn heat te winnen van een Maleisiër.
De sprint wordt donderdag vervolgd en beleeft vrijdag zijn climax.

Keirin: Van Riessen en Brasspennincx door

Laurine van Riessen eindigde in eerste instantie nog als tweede in haar heat, maar omdat de Britse Katy Marchant werd teruggezet, werd ze uiteindelijk zelfs als winnaar uitgeroepen. Shanne Braspennincx viel net buiten de top twee en moest dus naar de herkansing. Die herkansing verliep succesvol. Braspennincx is na een korte omweg dus weer terug in de race.

Synchroonzwemmen: zusjes De Brouwer negende

Noortje en Bregje de Brouwer konden niet verrassen in de finale van het schoonzwemmen, maar kunnen terugkijken op een uitstekend toernooi. Ze eindigden uiteindelijk op een respectabele negende plek.

Tokyo 2020 | Zusjes De Brouwer negende bij het synchroonzwemmen

Schoonspringen: Van Duijn door naar halve finale

Celine van Duijn begon met een valse start aan de voorronde van haar schoonspringtoernooi van de 10 meter toren. Een zware landing kostte haar op haar eerste sprong de nodige punten, maar ze groeide in de loop van de kwalificatie. Dankzij die stijgende lijn klom ze van de 22e naar een uiteindelijk 11e plaats, waarmee ze zich kwalificeerde voor de halve finale. De beste 18 plaatsten zich namelijk voor de volgende ronde. Morgennacht gaat het toernooi verder en is een plekje bij de beste twaalf vereist.

Zeilen: Zegers/Berkhout negende in medal race

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn negende geworden in de medal race van de 470 Dames. Het Nederlandse duo begon nog goed, maar viel voor de tweede marker ver terug. In het restant van de race kwamen Zegers en Berkhout dat niet meer te boven. Ze eindigden op grote afstand van de Zwitserse winnaars Linda Fahrni en Maja Siegenthaler. De eindzege van Hannah Mills en Eilidh McIntyre kwam niet meer in gevaar.

Gewichtheffen: Kuworge zesde in finale

De negentienjarige gewichtheffer Enzo Kofi Kuworge eindigde niet ver achter het podium, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plek. De Georgiër Lasha Talakhadze was een klasse apart. Hij verbeterde zelfs zijn eigen wereldrecord.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop
09/08/2021 OM 14:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Wat gebeurt er nu met het olympisch dorp?
09/08/2021 OM 12:23