Alle medailles op een rij in MedalZone

Tokyo 2020 | Alle Nederlandse medailles van Waanzinnige Woensdag op een rij

Mis geen medaille met MedalZone - live op Eurosport en discovery+
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Medaillewinnaars Olympische Spelen in Den Haag nogmaals gehuldigd
10/08/2021 OM 14:39



Wegwielrennen: Annemiek van Vleuten Olympisch Kampioen tijdrijden - Brons voor van der Breggen

Annemiek van Vleuten is Olympisch kampioen tijdrijden. De Nederlandse was een klasse apart op het parcours van bijna 22km met finish op het Fuji International circuit. Anna van der Breggen wist de bronzen medaille te veroveren.
Van Vleuten ging furieus van start en wist het tempo van start tot finish vol te houden. Achter haar was het spannender. Anna van der Breggen mocht als laatste van start en leek lang op een zilveren medaille af te gaan. Uiteindelijk was de Zwitserse Marlen Reusser net te sterk.

Tokyo 2020 | Annemiek van Vleuten wint goud

Bekijk hier hier hoe Annemiek van Vleuten haar gouden medaille veroverde.

Roeien: GOUD VOOR MANNEN DUBBELVIER! | Zilver voor mannen dubbel-twee | Zilver voor vrouwen vier-zonder

Het eerste goud voor Team NL is binnen! De mannen vier hebben een geweldige finale gevaren en zorgden zelfs voor een nieuw wereldrecord. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers zijn de eerste Nederlandse atleten die het Wilhelmus te horen krijgen.

Tokyo 2020 | De Gouden dubbelvier race in zijn geheel

Tokyo 2020 | Interview met de gouden dubbel-vier mannen

Vrouwen dubbel-twee winnen brons
Een bronzen medaille in de eerste roeifinale van de dag voor de vrouwen dubbel-twee met Roos de Jong en Lisa Scheenaard. Het Nederlandse duo moest zijn meerdere erkennen in het favoriete Roemeense duo Bodnar-Radis -die het goud veroverden- en Donoghue-Osborne uit Nieuw-Zeeland. Het Roemeense duo nam snel de leiding en stond die niet meer af. Daarachter ontvouwde zich een schitterende strijd om de andere podiumplaatsen waarbij het Nederlandse duo knap Litouwen voor wist te blijven.

Tokyo 2020 | Brons voor vrouwen dubbeltwee

Net zilver voor heren dubbeltwee
De finale van de heren dubbel-twee was ongekend spannend. Door een mishaal van de Fransen was het tot en met de laatste meter niet duidelijk of Frankrijk of Nederland goud zou pakken, maar uiteindelijk had het Franse duo net genoeg voorsprong om als eerste over de streep te komen. Net geen goud, maar wat kunnen Melvin Twellaar en Stef Broenink trots zijn op deze zilveren plak. China eindigde als derde en sleepte zo het brons binnen.

Tokyo 2020 | Samenvatting zilveren race mannen dubbel twee

Ook zilver voor dames vier
Ook deze finale stond bol van de spanning, maar uiteindelijk kwamen onze Nederlandse dames net iets tekort voor de gouden plak. Het Australische viertal, dat de hele race op kop lag, won de race. De Ierse vrouwen eindigden op ruim vijf seconden op de derde plek.

Tokyo 2020 | Zilveren plak voor vrouwen vier

Er zijn ook nog een aantal halve finales gereden. In dit artikel lees je daar meer over.

Hockey: Nederland wint eenvoudig van Zuid-Afrika.

Nederlandse hockeyvrouwen

Foto: Getty Images

De Nederlandse hockeydames hebben vannacht een makkelijke 5-0 overwinning geboekt op Zuid-Afrika. Bij rust leidden de oranjedames al met 1-0 door een goal van Frederique Matla, en na rust werd die voorsprong uitgebouwd. Matla scoorde ook de 2-0, en daarna breidden Keetels, Albers en Verschoor de zege uit.

Zwemmen: Kamminga overtuigend naar finale 200 meter schoolslag

Arno Kamminga heeft vannacht de finale van de 200 meter schoolslag bereikt. De Nederlander finishste als eerste in zijn serie en start dus in de finale in een goede baan.

Tokyo 2020 | Winst kamminga Halve finale 200m schoolslag

Judo: Brons voor van Dijke - Geen medaille voor van t End

Noël van t End is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het olympisch toernooi in de klasse tot 90 kilogram. De Nederlander kreeg drie straffen voor passiviteit en werd daardoor op een golden score uitgeschakeld.

Tokyo 2020 | Noël van t End verliest in de kwartfinale na straf

Brons voor Van Dijke
Sanne van Dijke behaalde de bronzen medaille in de klasse tot 70 kilogram. Van Dijke wint de wedstrijd om het brons van de Duitse Giovanna Scoccimarro in de categorie tot 70kg. De Nederlandse moest er diep voor gaan; pas na ruim 7 minuten in de golden score wist ze haar tegenstander op de rug te gooien.

Tokyo 2020 | Van Dijke op wilskracht naar bronzen medaille

Boksen: Fontijn naar laatste acht in bokstoernooi

Nouschka Fontijn heeft de kwartfinale bereikt op het olympische bokstoernooi. De Nederlandse was te sterk voor de Poolse Elzbieta Wojcik. Zaterdag rond de klok van 06:30 neemt Fontijn het in de kwartfinale op tegen de Canadese Tammara Thibeault.

Tokyo 2020 | Fontijn naar laatste acht in bokstoernooi

Boogschieten: Broeksma uitgeschakeld in de singles

Gijs Broeksma heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale bij de singles. De Nederlander verloor met 6-5 van de Japanner Takaharu Furukawa.

Tokyo 2020 | Broeksma uitgeschakeld bij het boogschieten

Ook Sjef van den Berg is uitgeschakeld. In de tweede ronde was de Braziliaan Marcus D'Almeida te sterk met 7-1. Daarmee zit de carriëre van Sjef van den Berg erop. De 26-jarige Brabander stopt na de olympische spelen.

Atletiek: Schippers trekt zich terug op 100 meter

Dafne Schippers zal in Tokio niet in actie komen op het koningsnummer van de atletiek, de 100 meter sprint. De Nederlandse heeft besloten zich volledig te focussen op de 4x100 meter estafette en de 200 meter, de afstand waarop ze zilver haalde in Rio vijf jaar geleden.
Nederlands beste sprinter heeft al langere tijd last van rugklachten en kiest ervoor om haar lichaam te sparen voor de 200 meter, het nummer waarop ze wereldkampioen werd in 2016.
Doordat Schippers heeft afgezegd voor de 100 meter komt ze nu pas op maandagnacht in actie in Tokio, als de series voor de 200 meter beginnen. De series voor de 4x 100 meter estafette beginnen pas op donderdag 5 augustus.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop
09/08/2021 OM 14:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Wat gebeurt er nu met het olympisch dorp?
09/08/2021 OM 12:23