Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Korea's vechten samen om de puck

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 17/01/2018 om 15:43 GMT+1

Sporters uit Zuid-Korea en Noord-Korea zullen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen onder één vlag het stadion inlopen. Daarover zijn vertegenwoordigers van de twee landen het eens geworden. Ook wordt een nieuw vrouwenijshockeyteam gevormd dat bestaat uit zowel Zuid-Koreaanse als Noord-Koreaanse speelsters.

North- and South Korea flags

Foto: Getty Images

Noord-Korea komt met een afvaardiging van ongeveer 550 mensen naar PyeongChang. Onder hen zullen veel supporters zijn, maar ook artiesten en een groep taekwondoka. Het is door de komst van de ijshockeysters nu een zeker dat er Noord-Koreanen in het zuiden van het schiereiland in actie zullen komen. Of het kunstdanspaar Ryom Tae-Ok en Kim Ju-Sik ook mee mogen doen is nog onbekend. Zij wachten nog altijd op groen licht van het Internationaal Olympisch comité.
picture

Ryom Tae-Ok and Kim Ju-Sik

Foto: Scanpix

Volgens de Zuid-Koreanen wordt er over een aantal zaken nog gesproken. Zo wordt onderzocht of er gezamenlijke culturele evenementen kunnen worden georganiseerd en wordt overwogen om een skipiste in Noord-Korea als trainingslocatie te gebruiken.
Kritiek
Vooral in Zuid-Korea is er kritiek op het samenvoegen van de ijshockeyteams. Op sociale media zeggen Koreanen dat hun team er door de speelsters uit het Noorden er niet beter op wordt en daardoor minder kans maakt op een medaille.
Er is inmiddels een online petitie gestart om te voorkomen dat de ijshockeyteams worden samengevoegd. Deze is tienduizenden keren ondertekend.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie