Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Teleurstellende cross-country in het eventing voor Nederlandse amazones

Sander Grasman

Geupdate 01/08/2021 om 06:15 GMT+2

Voor Merel Blom en Janneke Boonzaaijer stond in het Eventing de cross-country op het programma. Het liep uit op een teleurstelling, waarbij eerst Blom en later ook Boonzaaijer zelfs de strijd moest staken.

Actiebeeld plus moment van diskwalificatie Merel Blom op eventing

DRESSUUR

Na de dressuur bezetten de Nederlandse amazones allebei een plek in de middenmoot. Merel Blom stond na het eerste onderdeel op 31.50 strafpunten, goed voor een 21e plaats, terwijl Janneke Boonzaaijer het ietsje minder deed met 33.00 strafpunten (30e).

CROSS-COUNTRY

Vooraf wisten de Nederlandse ruiters al dat de organisatie een uitdagend parcours had uitgezet. Bovendien was er een grote kans op strafpunten vanwege een overschrijding van de strakke richttijd van 7.45 minuten. In de warmte zou het niet makkelijk worden om een foutloos parcours te lopen en toch onder die tijd te blijven.

BOONZAAIJER

Janneke Boonzaaijer ging als eerste van de twee van start. Ondanks een goede start begonnen de strafpunten richting het einde flink op te lopen. Omdat ze ook ruim buiten de tijd over de finish kwam eindigde ze op een teleurstellende aantal strafpunten van 42.60.

BLOM

Voor Merel Blom liep dit tweede onderdeel zelfs helemaal uit op een deceptie. De 34-jarige amazone werd gediskwalificeerd, omdat zij een verkeerde route reed. Nadat haar paard The Quizmaster na een sprong op zijn knieën was geland, koos zij blijkbaar de verkeerde hindernis om haar parcours mee voort te zetten.

OOK DISKWALIFICATIE BOONZAAIJER

Na afloop van het evenement kwam er ook alsnog slechts nieuws voor Boonzaaijer. De 24-jarige debutante bleek namelijk dezelfde fout als haar oudere landgenote te hebben gemaakt. En dus houden ook haar Spelen hier op. Eventing gaat verder zonder Nederlandse inbreng.

JUNG VALT TERUG

De gedoodverfde Duitse favoriet Michael Jung ging na de dressuur nog aan de leiding, maar ook hij kende geen geweldige tweede dag. Hij liep op de cross-country tegen 11.00 strafpunten aan en zakte naar de tiende plek. Oliver Townend legde een perfect parcours af en de Brit voert op dit moment het veld aan.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie