De voorlaatste etappen vertelde voor Al-Attiyah en Loeb het verhaal van de complete rally in een notendop: de Fransman deed er alles aan, maar liep slechts vier minuten in en kon zijn gewonnen tijd direct weer inleveren toen hij vijf minuten straftijd kreeg opgelegd, waardoor Al-Attiyah zelfs nog verder uitliep.
De vierde eindzege van de Qatarees kan hem nauwelijks nog ontgaan, ook omdat ze Toyota hartstikke betrouwbaar is gebleken. Betrouwbaar bleek ook de gloednieuwe elektrische Audi, maar ondanks vier dagzeges speelden de rijders van het Duitse merk geen enkele rol van betekenis in het klassement.

Dakar 2022 | Audi wint, terwijl Loeb maar weinig inloopt ondanks straftijd voor Al-Attiyah

Dakar
Dakar 2022 | Sotnikov opnieuw winnaar bij de trucks door Nikolaev voor te blijven
15/01/2022 OM 00:17

Ekström hoogste geklasseerde Audi-coureur

Navigatiefouten van Carlos Sainz en allerlei problemen bij Stéphane Peterhansel waren hier debet aan, waardoor het kan gebeuren dat nota bene debutant Mattias Ekström de hoogste geklasseerde Audi-piloot is. Gelukkig voor Ekström en Audi staat er tenminste nog één rijder in de toptien.
De voorlaatste, zware etappe werd een prooi voor Carlos Sainz, waarmee Audi vooral onderstreepte dat er op de lange termijn rekening moet worden gehouden met de Duitsers. Al-Attiyah gaat het in 2023 toch niet weer zo ‘eenvoudig’ krijgen?
Dakar
Dakar 2022 | Sotnikov opnieuw winnaar bij de trucks door Nikolaev voor te blijven
15/01/2022 OM 00:15
Dakar
Dakar 2022 | Al-Attiyah komt niet meer in de problemen en wint voor de vierde keer
15/01/2022 OM 00:08