Dakar 2022 is alweer min of meer ten einde voor Peterhansel. De recordhouder met veertien Dakar-zeges weet nu al dat hij dit jaar niet voor de vijftiende keer kan juichen, als gevolg van grote schade aan zijn auto.
Peterhansel incasseerde een stevige impact op het achterwiel, waarna zo’n beetje de hele achterkant – van velg tot wiel tot ophanging – grote schade opliep. De Audi-coureur moest wachten op assistentie van de truck en verloor veel tijd. Heel veel tijd.

Dakar 2022 | Dit is de elektrische uitdaging die Audi aangaat in de woestijn

Dakar
Dakar 2022 | Sotnikov opnieuw winnaar bij de trucks door Nikolaev voor te blijven
15/01/2022 OM 00:17

Winst voor Al-Attiyah

Ook teamgenoten Carlos Sainz en Mattias Ekström leverden tijd in. Zij kenden in het laatste deel van de eerste, echte etappe navigatieproblemen. Het bleek nogal lastig om een checkpoint te vinden, waardoor de achterstand groeide en groeide.
Audi kon zijn elektrische ambities die niet direct omzetten in resultaten, maar het scheelt dat Dakar pas net begonnen is en er nog van alles kan gebeuren. Nasser Al-Attiyah (Toyota) kende een veel betere start, met dagwinst als beloning voor een combinatie van getoonde snelheid en goed navigeren.
De man uit Qatar was zo’n twaalf minuten sneller dan Sébastien Loeb in zijn Prodrive.
Dakar
Dakar 2022 | Sotnikov opnieuw winnaar bij de trucks door Nikolaev voor te blijven
15/01/2022 OM 00:15
Dakar
Dakar 2022 | Al-Attiyah komt niet meer in de problemen en wint voor de vierde keer
15/01/2022 OM 00:08