Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2022 | Tactische grepen tegenstanders blijken Van Beveren inderdaad te machtig

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/01/2022 om 12:58 GMT+1

Waar Adrien van Beveren al voor vreesde, is inderdaad waarheid geworden: hij raakte de leiding in de Dakar Rally kwijt en verloor zelfs zo veel tijd dat de eindzege hem lijkt te zijn ontglipt. Sam Sunderland profiteerde optimaal en hoewel hij geen ritzege pakte, was hij de grote winnaar van de dag.

Dakar 2022 | Tactische grepen tegenstanders blijken Van Beveren inderdaad te machtig

Sunderland was een van de motorrijders die het gisteren wel best vond om wat tijd te verliezen, in de hoop daarna dubbel en dwars terug te slaan. Zo gezegd, zo gedaan. Van Beveren moest openen en wie opent, gaat wel eens in de fout. Daar kan de Fransman ook over meepraten.
Het was een dag waarop je de favorieten stuk voor stuk kon wegstrepen, waarna Sunderland overbleef. De Brit stond er al goed voor in het algemeen klassement en profiteerde van het tijdsverlies dat de andere gegadigden voor de eindoverwinning stuk voor stuk opliepen.
picture

Dakar 2022 | Spanning, tactiek en onvrede nadert kookpunt in spannende strijd motoren

Thuis in Dubai

Sunderland maakte het verschil in de duinen. Hij verhuisde op zijn tiende naar Dubai en surft sindsdien op de duinen. De vier seconden die hem na 346 zware kilometers de dagwinst kostten – die eer ging naar Kevin Benavides – zijn hem vast een rotzorg.
Sunderland staat er met een korte laatste etappe nog te gaan het beste voor van allemaal en is in de woestijn van Saoedi-Arabië dicht bij zijn tweede Dakar-overwinning.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie