Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Vreugde en emotie bij spelers van Fiji rondom Rugby sevens finale

Tobias Kappelle

Geupdate 28/07/2021 om 17:53 GMT+2

De rugbyers van Fiji wonnen de gouden medaille bij de Rugby Sevens. Net als vier jaar terug was de eilandengroep de beste bij de variant op het traditionele rugby. Fiji versloeg Nieuw-Zeeland in de finale met 27-12. De overwinning van de Oceaniërs leverde schitterende beelden op.

De hoogtepunten van de olympische finale rugby sevens tussen Nieuw-Zeeland en Fiji

De finale was van begin tot eind doorspekt met emotie. Al bij het volkslied van Fiji hadden meerdere spelers tranen in de ogen en toen moest het echte werk nog beginnen. De rugbyers konden de emotie echter snel van zich afschudden, want Nieuw-Zeeland werd vakkundig aan de kant gezet om titelprolongatie veilig te stellen.
picture

Tokyo 2020 | Tranen vloeien bij de rugbyers van Fiji tijdens het volkslied

Toen het goud eenmaal binnen was, moest deze prestatie natuurlijk gevierd worden met muziek. De spelers gingen arm in arm in een kring staan en zorgden zelf voor het muzikale vermaak van de finale.
picture

Tokyo 2020 | De rugbyers van Fiji vieren het goud met zang

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie