Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Gao sprint naar goud op 500 meter

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 12/02/2022 om 11:13 GMT+1

Tingyu Gao heeft gezorgd voor Chinees goud op de 500 meter. De supersprinter zette in rit zeven een tijd neer van 34.32, wat goed was voor een nieuw olympisch record. Alle rijders die na Gao kwam beten zich stuk op de snelle tijd van de Chinees.

Beijing 2022 | Gao sprint naar goud op 500 meter

Dat Gao een van de favorieten was, was wel duidelijk, maar met een nieuw olympisch record werd niet meteen rekening gehouden. Toch ging de 34.41 die de Noor Haavard Holmefjord Lorentzen vier jaar geleden in Pyeongchang reed met bijna een tiende uit de boeken gereden.
Het podium op de 500 meter is volledig Aziatisch, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, toen juist de Europese sprinters domineerden. Kyu Min Cha eindigde zeven honderste achter Gao. De Japanner Wataru Morishige pakte de bronzen plak in een tijd van 34.49.
De regerend olympisch kampioen Haavard Holmefjord Lorentzen kon deze keer geen potten breken. De Noor reed een tijd van 34.92, ruim een halve seconde langzamer dan zijn gouden rit van vier jaar geleden.

Bijrol Nederlanders

Helaas konden de Nederlandse deelnemers niet voor een stunt zorgen op de 500 meter. Merijn Scheperkamp eindigde als snelste Nederlander op de twaalfde plek met een tijd van 34.73. Kai Verbij eindigde op plek 14 en Thomas Krol, zilveren medaillewinnaar op de 1500 meter, eindigde op plaats 18.
picture

Beijing 2022 | Scheperkamp snelste Nederlander op 500m

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie