De verwachtingen waren vooraf hoog rondom de team pursuit, maar zoals zo vaak ging in het Nederlandse kamp ook weer veel aandacht uit naar randzaken in plaats van prestaties op de Olympische Spelen.
Zo wordt er weinig op de ploegenachtervolging getraind, terwijl het voor andere landen een belangrijk onderdeel is. Het kan daardoor gebeuren dat Nederland als vierde eindigde, na verlies in de troostfinale tegen Amerika.

Beijing 2022 | Mannen op ploegenachtervolging in teleurstellende tijd buiten de medailles

Beijing 2022
Beijing 2022 | Van der Poel geeft gouden plak weg uit protest tegen Chinees regime
25/02/2022 OM 15:13

Niet goed genoeg

“We waren niet goed genoeg”, aldus Kramer in een eerste reactie. En met lege handen. “Andere ploegen hebben na het EK een grote stap gemaakt. Wij zijn daar niet in geslaagd.”
“We hadden het vanaf het eerste moment zwaar en zaten er tijdens dit olympisch toernooi nooit echt lekker in. Dat is jammer, maar het is wat het is”, concludeerde Kramer.
Begin januari werden de Nederlandse mannen nog Europees kampioen. Die status kon het tijdens Beijing 2022 geen moment waarmaken.

Beijing 2022 | “Het lag niet aan de helm!” - Kramer duidelijk over speculatie

Helm

“Het is moeilijk te zeggen waar het aan ligt, want tijdens het EK reden we met precies dezelfde tactiek”, aldus Patrick Roest. “Vandaag ging het niet goed, in de kwalificatie viel het ook al niet onze kant op. We waren simpelweg niet goed genoeg.”
Kramer voegde nog toe dat de tegenvallende prestaties ook los staan van de helm, waarvan het ontwerp plots stof deed opwaaien.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kramer krijgt van dochter toch een gouden medaille
22/02/2022 OM 09:23
Beijing 2022
Beijing 2022 | Japanse Nana Takagi valt ook weer in laatste bocht van massasprint
19/02/2022 OM 17:46