Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | "Kan het nog altijd niet geloven" - Swings uitzinnig na goud op massastart

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/02/2022 om 11:50 GMT+1

Bart Swings schreef vanochtend geschiedenis door de eerste Belg te worden sinds 1948 die goud wint op de Winterspelen. Swings was in een spannende massastart de snelste in de sprint. Na afloop reageerde de uitzinnige Belg voor de camera van Eurosport.

Beijing 2022 | "Kan het nog altijd niet geloven" - Swings uitzinnig na goud op massastart

"Het is ongelofelijk. Ik heb alles gegeven vandaag. Het was een hele nerveuze wedstrijd en ik moest heel veel werk opknappen, maar dat ik uitieindelijk nog die overwinning pak is ongelofelijk. Ik kan het nog steeds niet geloven en begrijpen."
De laatste ronde had ik goede snelheid. Ik zat naast Hoon Seung Lee en ik moest gewoon blijven staan en die bocht goed doorkomen. Ik kwam met meer snelheid dan hij eruit, dat was ongelofelijk. Toen wist ik dat ik naar de finish voor goud ging en dat is het geworden," aldus Swings.
picture

Beijing 2022 | Belgisch goud voor Bart Swings in laatste race Sven Kramer

Kramer

De Nederlanders konden geen vuist maken op de massastart. Sven Kramer vond Swings dan ook de verdiende winnaar. "Swings was supersterk en reed ons makkelijk terug. Superveel respect voor hem, aldus de viervoudig olympisch kampioen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie