Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | “Levende legende”, “nieuwe goat” - buitenlandse media lyrisch over Ireen Wüst

Wian Slendebroek

Geupdate 08/02/2022 om 08:44 GMT+1

Ireen Wüst is door het winnen van goud op de 1500 meter veranderd in een levende legende. Nog nooit won een olympiër vijf gouden medailles of vijf opeenvolgende Spelen. Niet alleen in Nederlandse media werd de Brabantse bewierookt. Ook buitenlandse journalisten zijn lyrisch over haar.

Beijing 2022 | “Levende legende”, “nieuwe goat”, buitenlandse media lyrisch over Ireen Wüst

Foto: Getty Images

Onze noemen de zesvoudig olympisch kampioene een ‘levende legende’. De Italianen wijzen op de ongelooflijke rits medailles die Wüst in haar carrière binnen heeft gehengeld. Naast twaalf olympische medailles won ze 44 medailles op wereldkampioenschappen.
Ook het Franse Eurosport komt superlatieven tekort voor de prestaties van de 35-jarige. Wüst is volgens hen ‘’. De Fransen wijzen erop dat zij met het winnen van de wedstrijd van gisteren nu net als haar mannelijke evenknie Sven Kramer drie olympische titels won op één afstand. Kramer op de 5000 meter en Wüst op de 1500.
De Britse website omschrijft Wüst als . Wüst is door haar prestatie de grootste allertijden. “What a way to bow out”, schreeuwde de Britse commentator, wijzend op het naderende afscheid van de schaatster.
vergelijkt Wüst met een andere schaatslegende, Lidia Skoblikova. De vrouw uit de toenmalige Sovjet-Unie maakte in de jaren ‘60 faam met zes olympische titels. Een record dat Wüst nu dus evenaart. Skoblikova pakte twee keer goud in 1960 in Squaw Valley en vier keer goud in Innsbruck, 1964.
Wüst heeft nog meer kansen op medailles. Ze komt nog uit op de ploegenachtervolging en de 1000 meter.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+.. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie