Misschien heb je wel eens gehoord dat Roglic een verleden heeft als schansspringer. Misschien ook niet, al lijkt het ons inmiddels uitgesloten... Het memoreren van de eerste sportloopbaan van Roglic is inmiddels een behoorlijk cliché geworden en daar speelde Jumbo handig op in.
De Sloveen heeft als ervaringsdeskundige en winnaar van olympisch goud – hij was deze zomer in Tokio met afstand de beste op de tijdrit waarin Tom Dumoulin tweede werd – vijf tips opgesteld waarvan hij vindt dat de schaatsers, onder wie Sven Kramer, die ter harte moeten nemen.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Van der Poel geeft gouden plak weg uit protest tegen Chinees regime
25/02/2022 OM 15:13

Handige tips en grappige fragmenten

De handige tips worden omlijst met fragmenten van Roglic zelf of de wielerploeg in algemene zin, waarbij de eigen renners niet worden gespaard, terwijl de soms hobbelige weg onderweg naar potentieel succes wordt afgelegd. De tips zijn ook nogal uiteenlopend van aard.
Trek je nergens iets van aan, wees voorzichtig, pas op met bordjes, vraag het desnoods aan Wout van Aert en blijf er tot het einde in geloven. Dat zijn volgens Roglic de vijf voorwaarden voor succes. En mocht olympisch succes onverhoopt uitblijven voor de schaatsers, heeft Roglic nog een zesde tip: probeer het eventueel gewoon in een andere sport. “Dat heb ik ook gedaan!”

Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment kun je ruim twee weken lang genieten van live wintersport via onze kanalen.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kramer krijgt van dochter toch een gouden medaille
22/02/2022 OM 09:23
Beijing 2022
Beijing 2022 | Japanse Nana Takagi valt ook weer in laatste bocht van massasprint
19/02/2022 OM 17:46