Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Schouten na goede oogst - "Ik was dit toernooi gewoon heel erg in vorm"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/02/2022 om 12:34 GMT+1

Interview met Irene Schouten na haar overwinning op de massastart. De gouden plak van de massastart is maar liefst haar derde deze Spelen. Voeg daar nog een bronzen plak van de ploegenachtervolging aan toe en we mogen Irene Schouten terecht de koninging van deze Winterspelen noemen.

Beijing 2022 | Schouten: "Ik was dit toernooi gewoon heel erg in vorm"

De olympische massastart begon wat rommelig met een aantal valpartijen, waaronder ook Marijke Groenewoud, en een afwachtende houding van de schaatssters. Door het rustige begin hadden de meeste vrouwen nog wel wat over voor een eindschot.
De sprint begon eigenlijk al met nog twee rondes te gaan. In de laatste bocht had Schouten de meeste snelheid: "Ik voelde me erg goed. Ik voelde me snel. Toen ik uit de bocht kwam merkte ik dat ik heel veel snelheid. Ik dacht: 'naar die eindstreep', en dat je er dan voorbij vliegt. Dat is gewoon een geweldig gevoel."
Schouten was de topfavoriet op elke afstand waar ze aan de start verscheen. Zowel op de Spelen als in de wedstrijden in aanloop naar het olympisch eindtoernooi. Het hele jaar is Schouten al in topvorm: "Ik was dit toernooi gewoon heel erg in vorm. Superhard voor gewerkt. En dat het nu allemaal op z'n plek valt ben ik heel dankbaar voor."
picture

Beijing 2022 | Monsterlijke sprint van Schouten voor derde goud

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie