Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | “VDPoel moet zich richten op schaatsen” - Friesinger twijfelt niet aan ijsmeester

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 10/02/2022 om 17:21 GMT+1

Eurosport expert en oud-schaatster Anni Friesinger-Postma reageert op de schaatsrel die ontstaan is na de uitlatingen van Nils van der Poel over de bemoeienis van de KNSB met de kwaliteit van het ijs.

Beijing 2022 | “Van der Poel moet zich richten op schaatsen” - Friesinger verdedigt ijsmeester

"Iedereen wil natuurlijk de beste ijskwaliteit hebben. Voor de langere afstanden is hard ijs veel beter. Bij de sprint vind ik wat meer grip en zacht ijs juist fijner."
"Dat schijnbaar de ijsmeester alleen voor de Nederlanders het ijs zo snel maakt op die manier zoals zij dat graag willen, dat denk ik niet."
"Ik denk dat dat stukje verkeerd vertaald is. Zo'n ijsmeester moet tijdens de Spelen gewoon neutraal zijn."

Mark Messer, één van de allerbeste ijsmeesters

"De ijsmeester is Mark Messer, één van de allerbeste ijsmeesters. Hij wordt bij Calgary om een fijne ijsvloer te maken."
"IJskwaliteit is belangrijk en ik weet zeker dat het voor iedereen gelijk is. Nils van der Poel moet zich concentreren op de 10 kilometer."
"Ik snap dat hij heel enthousiast was en geïrriteerd over deze uitspraken, maar een harde ijsvloer is voor de lange afstanden fijn en voor iedereen. Niet alleen voor de Nederlanders."
"Iedereen probeert het beste voor zijn ploeg te doen. Het beste materiaal, de beste trainingsmogelijkheden. Het moet fair blijven en ik denk dat het in dit geval met het ijs ook fair is."
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie