Volgens Schouten was een gebrek aan voorbereiding de grootste boosdoener en speelt de het probleem van de verschillende ploegen daarin een belangrijke rol: "Er ging niet iets helemaal fout, maar we trainen niet zo veel op dit onderdeel."
Ireen Wüst gaf aan dat de tegenstand niet mals was in Peking. "De andere landen zijn ook gewoon goed. Japan rijdt goede wereldbekerwedstrijden en zij hebben ook een wereldrecord. Het is niet makkelijk om de ploegenachtervolging te winnen. We hebben ons best gedaan en we hebben brons."
Beijing 2022
Beijing 2022 | Van der Poel geeft gouden plak weg uit protest tegen Chinees regime
25/02/2022 OM 15:13

Groenewoud

De grootste glimlach was nog waar te nemen op het gezicht van Marijke Groenewoud, voor wie het brons op de ploegenachtervolging haar eerste olympische medaille was. Wüst is al flink gelauwerd, Schouten ook en Antoinette de Jong wist eveneens al hoe het voelde om olympisch eremetaal te doen.
Het zal Groenewoud goed doen dat ze werd opgesteld in de strijd om het brons, waardoor de bronzen medaille ook als echt van haar voelt. Groenewoud komt samen met Schouten ook nog in actie op de massastart.

Beijing 2022 | Brons op achtervolging voor Nederlandse vrouwen

Teamspirit

De ploegenachtervolging hield de gemoederen de afgelopen dagen flink bezig, wat nog eens werd uitvergroot door het verschil in plezier wat werd uitgestraald tijdens de teamonrdelen op de lange baan en bij het shorttrack. De shorttrackers liepen over van teamspirit, op de langebaan leek het er vooral aan te schorten.
De oogst is met slechts één bronzen medaille behoorlijk matig, want de mannen kwamen er op hun beurt ook niet aan te pas. Marcel Bosker, Sven Kramer en Patrick Roest verloren de troostfinale en gaven in een reactie zelfs aan dat een podiumplaats onverdiend zou zijn geweest.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kramer krijgt van dochter toch een gouden medaille
22/02/2022 OM 09:23
Beijing 2022
Beijing 2022 | Japanse Nana Takagi valt ook weer in laatste bocht van massasprint
19/02/2022 OM 17:46