Zestien jaar geleden stond Friesinger zelf op de hoogste trede van het podium van de 1.500 meter. De leukste schaatsvrouw uit Duitsland, getrouwd met Ids Postma, snelde in Salt Lake City naar een wereldrecord (1:54.02) en werd olympisch kampioen.
Wat Friesinger betreft ligt de strijd in PyeongChang dit keer helemaal open op deze middenafstand. Zelf geeft ze de Japanse Miho Takagi de grootste kansen. “Zij is mijn favoriet. De Amerikaansen Heather Richardson-Bergsma en Brittany Bowe zijn in het voorseizoen niet zo snel, maar het kan zomaar zijn dat ze opeens verrassen.”
En de Nederlandse vrouwen? “Echt alles ligt open op de 1.500 meter. Misschien staan er straks geen enkele Nederlandse op het podium. Sorry dat ik het zeg, maar dat is ook mogelijk. In ieder geval verwacht ik Duitsland niet op deze afstand. Wel jammer, het is zo’n mooie afstand.”
PyeongChang
Eurosport-expert Friesinger: “Geen goud Nederland op ploegenachtervolging”
18/02/2018 OM 09:10

Miho Takagi

Foto: Getty Images

Anni over Ireen Wüst
"Wüst is altijd heel goed op de Spelen. Als het om medailles gaat, dan staat ze er. Echt een klasbak. Een van de allerbesten ooit. Je kan erop vertrouwen dat zij wel een medaille wint.”
Anni over Marrit Leenstra
"Zij is eigenlijk dit seizoen de beste en het meest stabiel. Ze heeft ook onlangs het nationale record verbeterd. Ik zou het Marrit wel gunnen. Zij is zo vaak vierde gewonnen, dus ik hoop dat zij dit keer een medaille mee naar huis kan nemen."
Anni over Lotte van Beek
"Zij is minder stabiel dit seizoen dan Marit Leenstra, maar wel in staat tot een uitschieter. Vier jaar geleden was ze in Sotsji ook heel succesvol."
PyeongChang
De 10 kilometer van Sven Kramer: kans #4
15/02/2018 OM 11:41
PyeongChang
Smeekens draagt Nederlandse vlag tijdens opening Spelen
02/02/2018 OM 10:22