De sprong van Kobayashi tijdens de eerste omloop leverde een vijfde plaats op en hoewel hij vanaf die positie al eens naar de toppositie klom, was dat nu te veel gevraagd. De man met het gele hesje mocht heel eventjes dromen van een vierde overwinning op rij, maar wist in feite al direct hoe laat het was.
Dankzij zijn drie overwinningen hoefde Kobayashi tijdens het afsluitende Driekönigsspringen geen moment te vrezen voor de eindwinst. Wellicht dat het feit dat de spanning eraf was het ‘m juist wel deed en er toch een klein beetje focus ontbrak, waardoor Huber beslag legde op de dagwinst.

4 Hills | Eindwinnaar Kobayashi neemt zijn tweede gouden adelaar in ontvangst

Beijing 2022
Beijing 2022 | Waarom Matti Nykanen wordt beschouwd als de beste schansspringer ooit
18/01/2022 OM 19:49

Gouden adelaar

Huber deed dit op basis van een tweede sprong van 137 meter, waarmee hij dik vier punten verder kwam dan eindwinnaar Kobayashi die zijn naam terugvond op de vijfde plaats. Zoals opgemerkt volstond dit ruimschoots om voor de tweede keer de Vierschansentournee te winnen, al was het maar omdat zijn grootste concurrent ook niet streed om de overwinning.
Kobayashi (1162,3 punten) en zijn gouden adelaar werden op het podium geflankeerd door twee Noren: Marius Lindvik (1138,1) finishte op de tweede plaats, Halvor Egner Granerud (1128,2) eindigde als derde. De Duitsers en Polen konden het de gehele tournee eigenlijk niet waarmaken.
Bischofshofen
4 Hills | Eindwinnaar Kobayashi neemt zijn tweede gouden adelaar in ontvangst
06/01/2022 OM 19:36
Innsbruck
4 Hills | Geen historische Grand Slam, uiteraard wel eindzege voor Kobayashi
06/01/2022 OM 19:34