Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierschansentournee | Anze Lanisek wint het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/01/2024 om 21:23 GMT+1

Anze Lanisek is winnaar geworden van de tweede van vier etappes van de Vierschansentournee. De Sloveen noteerde op nieuwjaarsdag 2024 de beste sprongen op de bekende schans van Garmisch-Partenkirchen. Hoewel Lanisek de wedstrijd won, spitst de strijd om de eindzege in de tournee zich voorlopig toe op een tweestrijd tussen Andreas Wellinger en Ryoyu Kobayashi.

Vierschansentournee | Anze Lanisek wint het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen

Net als bij de eerste wedstrijd in Oberstdorf stelde titelverdediger Halvor Egner Granerud nogal teleur met een nederlaag in de eerste head-to-head en dus een tweede teleurstellend resultaat. De Duitse supporters maalden er niet om en bleven even enthousiast.
Het toeschouwersvak in Garmisch-Partenkirchen was stampvol op de eerste dag van het nieuwe jaar en het uitdelen van vlaggetjes werkte bijzonder sfeer verhogend. Toch moesten de Duitsers dit keer naar het tweede uitslagenblad om de meeste van hun skispringers tegen te komen.
picture

Oberstdorf | Andreas Wellinger geeft thuispubliek reden tot juichen met overwinning

Verschillen bijzonder klein

Thuisfavoriet Andreas Wellinger trapte de tournee af met een overwinning en werd dit keer derde, waarmee hij wat van zijn voorsprong inleverde op winnaar Lanisek en nummer twee Kobayashi. Het interessante is dat de Japanner al twee keer (2019 en 2022) de tournee op zijn naam schreef, terwijl Wellinger in Oberstdorf pas zijn eerste wedstrijd won.
Wie weet doet die dynamiek er nog toe in Innsbruck en Bischofshofen, want de onderlinge verschillen zijn bijzonder klein. Wellinger gaat aan de leiding met 600,7 punten, Kobayashi noteert een score van 598,9. Nummer drie Stefan Kraft volgt met 575,5 punten al op gepaste achterstand, laat staan de rest. Lanisek vinden we terug op plaats 6.
picture

Vierschanzentournee | Granerud springt met sprong van 143,5 meter naar de eindwinst

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder de Vierschansentournee, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie