Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Knappe vijfde plaats voor Inge Jansen bij de finale van het schoonspringen

Mathieu Hilgersom

Geupdate 01/08/2021 om 10:22 GMT+2

Inge Jansen heeft zondag bijzonder goed gepresteerd vanaf de 3-meterplank bij het schoonspringen. De Nederlandse eindigde met 311,05 punten knap als vijfde in de finale.

Inge Jansen eindigde als vijfde plaats in de finale van het schoonspringen.

Foto: Getty Images

De Europees kampioene van 2019 plaatste zich zaterdag als negende voor de finale. Hiermee was ze de eerste Nederlandse schoonspringster sinds Daphne Jongejans, die in 1988 de olympische eindstrijd haalde.
Zondag liet ze zich hierin ook nog eens van haar beste kant zien. De olympisch debutante begon met twee sterke sprongen van 63,00 punten en nestelde zich daarmee in de subtop van het klassement. Tijdens haar derde sprong maakte ze een foutje in het water, waardoor ze een aftrek kreeg. Hierdoor kreeg ze 'slechts' 58,50 punten.
picture

Tokyo 2020 | Sprong 5 van Inge Jansen tijdens haar knappe finale

Nieuw PR

Jansen herstelde zich echter ijzersterk en behaalde haar hoogste score tijdens sprong vier. Voor een drieënhalve salto voorwaarts gehoekt kreeg ze 63,55 punten. Ze besloot haar olympisch optreden met een knappe 63,00 punten. Hiermee schoof ze nog een plekje op in het klassement. Haar puntentotaal van 311,05 betekende tevens een nieuw PR.
De Chinese Shi Tingmao haalde het goud binnen voor Krysta Palmer uit de Verenigde Staten. Wang Han, eveneens uit China, moest genoegen nemen met brons.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.


Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie