Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Corona-gejojo voor Maliszewska in aanloop naar 500 meter shorttrack

Pim Verhoeven

Geupdate 06/02/2022 om 15:47 GMT+1

Een positieve coronatest kan de olympische droom van een atleet in duigen doen vallen. Dit overkwam ook Natalia Maliszewska in aanloop naar de 500 meter shorttrack. Op 30 januari testte ze positief, maar de avond voordat de Poolse in actie moest komen mocht ze plotseling uit isolatie.

Natalia Maliszewska

Foto: Getty Images

De Poolse schaatsbond maakte vol trots bekend dat Maliszewska enkele uren in aanloop naar de kwalificaties van de 500 meter shorttrack uit isolatie mocht. Dit zou betekenen dat ze deelname aan haar favoriete onderdeel wel ineens mogelijk was. Voor Polen was deze beslissing extra beladen omdat Maliszewska één van de kanshebsters is voor goud.
Een tweede statement vanuit Polen omschreef dat Maliszewska al uit het isolatiehotel was vertrokken en weer in het olympische dorp te vinden was. Maar dit positieve nieuws was slechts van korte duur. De negatieve test van de Poolse shorttrackster werd namelijk opgevolgd met twee positieve tests.

Tegenstandster Schulting

Een nieuwe reactie van de POC volgde: "Jammer genoeg hebben we dit gevecht verloren. Natalia Maliszewska is wederom positief getest. Een deelname op de 500 meter is dus uitgesloten."
Voor Maliszewska is er nog een mogelijkheid tot deelname op de 1000 meter. Deze wordt woensdag 9 februari verreden. Dit is al de tweede tegenstandster van Schulting die wegens externe omstandigheden niet van start kan op de 500 meter.

Update 6 februari

Maliszweska is op zondag zelf met een update gekomen rondom haar huidige situatie. Voor zover mogelijk: "Ik leef nu al een week in onzekerheid. Positieve tests, negatieve tests, vervolgens weer een positieve test met waardes waarmee je normaal gesproken aan een ventilator in het ziekenhuis moet. Vervolgens een goed resultaat en er wordt mij verteld dat ik mijn spullen klaar kan maken voor de race met daarna weer een bericht dat ze het verkeerd hadden en dat ik nooit uit de isolatie had mogen komen. Ik begrijp er niks van, ik geloof nergens meer in. Mijn hoofd en mijn hart kan dit niet meer aan".

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+.Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie