Niet alleen op het ijs zijn Nederland en België met elkaar verweven. Ook de coaches werken nauw samen. Het is dan ook niet voor niets dat Jeroen Otter, de bondscoach van het Nederlandse de Nederlandse shorttrackploeg, de medaille van Desmet meetelde als een van zijn eigen.
In een interview met Sporza geeft Suzanne Schulting beeld en uitleg: "We trainen zo veel samen. Ik heb veel aan Hanne (Desmet) en Hanne heeft heel veel aan mij."
"We doen het gewoon echt als een team samen. Ook de coach, Pieter Gysel, er staat België op de rug, maar daar kijken wij eigenlijk niet naar."
Beijing 2022
Beijing 2022 | Schulting is van plan uitgebreid te gaan genieten van medailleoogst
20/02/2022 OM 09:45

Valpartij

Schulting en Desmet kwamen in de halve finale ook al in dezelfde heat in actie. Toen leek het er zelfs op dat Schulting Desmet in de gaten hield en wanneer ze kon versnellen. In de finale was het meer een kwestie van ieder voor zich. Schulting ging vroeg in de race de leiding in de wedstrijd en stond deze niet meer af.
Desmet maakte goed gebruik van de valpartij van Arriana Fontana en Kristen Santos en schaatste op die manier naar het brons. Fontana won eerder deze Spelen het goud op de 500m. De favoriete afstand van Desmet, de 1500 meter, volgt nog. Ook Schulting hoopt dan weer uit te blinken.

België op de Winterspelen

De bronzen plak van Hanne Desmet is de eerste medaille van België op deze Spelen. Vier jaar geleden in PyeongChang wonnen onze zuiderburen slechts één medaille. Dat was toen Bart Swings op de massastart. Swings moet nog in actie komen op zijn favoriete onderdeel. Deze vindt plaats op zaterdag 19 februari.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Schulting is van plan uitgebreid te gaan genieten van medailleoogst
20/02/2022 OM 09:44
Beijing 2022
Beijing 2022 | Dankzij Schouten en Schulting oranje boven op medaillespiegel voor vrouwen
20/02/2022 OM 08:33