Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Schulting neemt gouden medaille in ontvangst na winst 1000 meter

Maurits ten Kate

Geupdate 12/02/2022 om 13:12 GMT+1

Suzanne Schulting heeft haar tweede olympische gouden medaille in ontvangst genomen. De Nederlandse koningin van het shorttrack ontving haar gouden plak van de 1000 meter op Medal Plaza.

Beijing 2022 | Schulting neemt gouden medaille in ontvangst

Schulting prolongeerde haar titel op 1000 meter met verve. De Nederlandse reed in de kwartfinale al een wereldrecord en was in de finale te snel voor de Koreaanse Minjeong Choi en de Belgische Hanne Desmet, die de allereerste shorttrackmedaille in de wacht sleepte voor onze Zuiderburen.
picture

Beijing 2022 | Bekijk gouden race, bevestiging en ontlading van Schulting op de 1000 meter

3000m relay

Schulting komt deze Spelen nog op enkele onderdelen in actie. De geboren Groningse rijdt samen met Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof nog de finale van de 3000 meter estafette. De Nederlandse dames plaatsten zich woensdag voor de finale, die zondag rond 12:45 uur wordt verreden, en later staat voor haar ook de 1500 meter nog op het programma.
"We gaan natuurlijk voor meer", kondigde Schulting al aan nu ze zeker is van in ieder geval één gouden medaille. Die gouden medaille omschreef ze in een eerste reactie dan weer als 'bizar'.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie