“Ik ben positief getest op het coronavirus, wat helaas betekent dat mijn olympische reis nu al eindigt. Ik heb alles gedaan wat in mijn macht ligt om dit scenario te voorkomen en ben heel voorzichtig geweest”, reageert Jacobs via een boodschap op Instagram.
“Gelukkig heb ik netjes alle protocollen gevolgd, waardoor mijn teamgenoten tenminste wel gewoon kunnen shinen”, vervolgt Jacobs. Er zit voor Jacobs nu niets anders op dan zich te richten op Parijs 2024. Dat klinkt nog ver weg en die tijd heeft Jacobs ook nodig. “Ik moet hier echt even van bijkomen.”
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Roos Zwetsloot grijpt net naast medaille bij het skateboarden
9 UUR GELEDEN

Tweede Nederlandse positieve test

Nederland wordt op het nieuwe onderdeel skateboarden nu vertegenwoordigd door het duo Keet Oldenbeuving – de zestienjarige is een van de twee vlaggendragers bij de opening – en Roos Zwetsloot. Terwijl zij skaten, verblijft Jacobs in quarantaine.
Jacobs is het eerste positieve coronageval onder de Nederlanders die al daadwerkelijk in Tokio aanwezig zijn. Eerder testte polsstokhoogspringer Ruter Koppelaar positief, waardoor Tokyo2020 ook aan hem voorbij gaat. Hij stond op het punt om naar de Spelen te gaan.

Programma

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Compilatie Skateboarden street op de Olympische Spelen in Tokio
9 UUR GELEDEN