Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Champion of Champions | Mentaal vermoeide O’Sullivan kiest er opnieuw voor zich af te melden

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 14/11/2023 om 10:53 GMT+1

Ronnie O’Sullivan heeft zich opnieuw afgemeld voor een snookertoernooi. ‘The Rocket’ zegt mentaal vermoeid te zijn en zich ook wat gestrest te voelen. Vandaar dat hij na de Northern Ireland Open om ‘medische redenen’ nu ook de Champion of Champions laat schieten. Dit is een toernooi waarop alle winnaars van vorig afgelopen jaar samenkomen om de absolute winnaar aan te wijzen.

International Championship | Ronnie O’Sullivan callt foul op zichzelf - Zhang Anda profiteert

Met zijn afmelding laat O’Sullivan sowieso 12.500 pond schieten, want dat is de minimale bijdrage voor deelname aan het toernooi. Het prijzengeld voor de winnaar loopt zelfs op tot 150.000 pond, maar die bedragen kunnen de nummer één van de wereld eventjes gestolen worden.
“Ik wil jullie laten weten dat ik me helaas heb afgemeld voor mijn eerste wedstrijd morgen op de Champion of Champions. Ik voel me mentaal een beetje leeg en bovendien gestrest. Daarom geef ik prioriteit aan mijn mentale gezondheid en lichamelijk herstel. Het spijt me, maar ik kom sterker terug.”
picture

International Championship | Zhang Anda via O’Sullivan naar finale door vijf frames op rij te winnen

Toernooi tussen winnaars onderling

Aldus luidde een tweet van O’Sullivan waarin hij zijn afmelding openbaar maakt. O’Sullivan verloor dit weekend nog de halve finale van het International Championship. Latere winnaar Zhang Anda was te sterk. Dit toernooi werd gehouden aan de andere kant van de wereld, in Tianjin.
Opvallend was dat O’Sullivan een foul op zichzelf callde toen hij bezig was om het Zhang nog flink moeilijk te maken. Na die foul was het gedaan met de weerstand en stootte ‘Mighty Mouse’ door naar de finale, waarin hij te sterk zou blijken voor Tom Ford en bovendien een maximum break van 147 noteerde.
De afmelding van de zevenvoudig kampioen is een tegenvaller voor de Champion of Champions, dat meer en meer aanzien krijgt onder de deelnemers. Het toernooi is een beetje vergelijkbaar qua opzet met de The Masters, waarbij in Ally Pally altijd een uitstekende sfeer hangt.
picture

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie