Eurosport

China Open | Bijltjesdag in Beijing; ook Williams en Trump gesneuveld

China Open | Bijltjesdag in Beijing; ook Williams en Trump gesneuveld
By Eurosport

The 02/04/2019 at 15:58Bijgewerkt The 03/04/2019 at 09:05

Op de China Open gaat het hard met de favorieten. Na de uitschakeling van drievoudig wereldkampioen Mark Selby gisteren, ging het vandaag ook mis voor Masters-kampioen Judd Trump en huidig wereldkampioen Mark Williams.

Williams trof vanochtend de wereldkampioen van 1997, Ken Doherty, die op 49-jarige leeftijd nog steeds aan de weg timmert in het snookercircuit. Tijdens het UK-Championship in december maakte hij het de latere winnaar Ronnie O'Sullivan al heel lastig, en vandaag bewees 'Crafty Ken' eens te meer dat hij nog altijd een speler is om rekening mee te houden. In het laatste frame had hij twee kansen nodig om het af te maken, maar hij redde het dus wel. Bekijk hier de beslissende break van Doherty.

Video - China Open | Oude vos Doherty schakelt huidig wereldkampioen uit

04:50

Williams kon leven met het resultaat, maar was niet te spreken over de tafel, zo liet hij na de wedstrijd op twitter weten.

Naast Williams werd vandaag ook een andere grote favoriet naar huis gestuurd. Judd Trump kwam er tegen Robbie Williams (niet de zanger) totaal niet aan te pas. De man uit Bristol liep constant achter de feiten aan en had het geluk dat zijn tegenstander het telkens niet kon afmaken. Uiteindelijk kon Williams eindelijk zijn kans pakken - hij potte een mooie diagonale bruine - en verzekerde zich daardoor voor een plaats bij de laatste 16.

Video - China Open | Ook Trump uitgeschakeld in China

01:28

Andere opvallende uitslagen van de laatste 32 op de China Open:

Liang Wenbo-Gary Wilson 6-3

Ali Carter-Kurt Maflin 6-5

Mei Xiwen-Marco Fu 6-3

Kishan Hirani-Neil Robertson 2-6

Lu Ning-Barry Hawkins 6-5

Sam Baird-Luca Brecel 1-6

Joe O'Connor-John Higgins 6-2

Elliot Slessor-Stuart Bingham 0-6

Yuan Sijun-Kyren Wilson 1-6

Ding Junhui-James Wattana 3-6

Scott Donaldson- Joe Perry 6-4