Zowel Robertson als Higgins heeft dit toernooi al meerdere keren zijn absolute topvorm laten zien, en dus was het, ondanks dat Robertson na de eerste sessie een 5-3 voorsprong pakte, geen verrassing dat de wedstrijd uitmondde in een decider, die uiteindelijk werd gewonnen door de wereldkampioen van 2010.

Déjà vu voor Higgins

Voor Higgins is dit de tweede verloren finale op rij waarin hij op 'matchpoint' stond. Een paar weken eerder liet de Schot thuisspeler Mark Allen tijdens de Northern Ireland Open al terugkomen van een 8-6 achterstand, en nu overkwam de viervoudig wereldkampioen hetzelfde. Ondanks een 8-6 voorsprong kon Higgins de wedstrijd niet uitspelen, en zo kon Robertson zijn 21e rankingtitel veroveren. Na afloop van de partij was Higgins vernietigend over zijn eigen optreden.
Snooker
The Masters | Top 5 Flukes
17/01/2022 OM 11:05

Snooker op Eurosport

Volgende week reist het snookercircus naar Bolton voor de Champion of Champions, een uitnodigingstoernooi voor alle toernooiwinnaars van dit jaar, en die week daarop is het alweer tijd voor de eerste triple crown van dit jaar, de UK Championships. De echte snookerfan is bij Eurosport aan het juiste adres, want het hele seizoen zenden we de belangrijkste toernooien uit.
Wil je echt geen bal missen, dan kun je via elke wedstrijd van elk toernooi live, on demand en geheel reclamevrij kijken. Mis bij Eurosport het hele jaar niks van al het snookergeweld!
Snooker
The Masters | Top 5 Flukes
17/01/2022 OM 11:02
The Masters
The Masters | Robertson heeft geen kind aan Hawkins en wint tweede Masters-titel
16/01/2022 OM 23:00