Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

English Open | Selby emotioneel na winst in Brentwood - "Een van mijn mooiste zeges ooit"

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/12/2022 om 13:31 GMT+1

Je ziet niet vaak veel emotie op het gezicht van Mark Selby, maar het werd de 'Jester from Leicester gisteren na zijn zege op Luca Brecel in de finale van de English Open even teveel. Selby pakte de titel na een persoonlijk zwaar jaar waarin hij te kampen had met mentale problemen en depressies. Hij roemde na afloop de steun van zijn vrouw Vicky, zonder wie hij hier niet zou staan.

English Open | Selby emotioneel na winst in Brentwood - "Een van mijn mooiste zeges ooit"

Eerder dit jaar onthulde Selby dat hij "al een paar jaar leed" aan depressies en "alles opkropte". Hij nam de beslissing om zich over zijn mentale toestand uit te spreken nadat hij zijn vrouw Vicky hierover had geraadpleegd.
"Voor mij gaat dit de boeken in als een van de beste prestaties uit mijn loopbaan, gezien mijn mentale situatie aan het begin van het jaar. Ik lijd al een paar jaar in stilte. Alleen Vicky en waarschijnlijk de naaste familie wisten echt hoe ik eraan toe was."
"Het is zwaar geweest. Het is duidelijk dat het vanaf januari niet gemakkelijk was om mezelf weer op de been te krijgen."
“Het is misschien wel de grootste uitdaging van mijn leven geweest, dus om hier weer snooker te spelen en er weer van te kunnen genieten, dat is alles wat ik ooit wilde. Om nu hier te winnen is echt een ongelofelijk gevoel.
picture

English Open | Selby sluit persoonlijk rampjaar glorieus af met winst in Brentwood

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie