Wilson heeft nu drie van zijn vijf titels in Duitsland gewonnen. In Fürth had hij in 2018 al de Paul Hunter Classic gewonen. Ook won hij in 2019 de German Masters in Berlijn
Na de eerste sessie leidde Kyren Wilson al met 6-2. Hoewel beiden niet hun beste spel lieten zien, maakte Wilson er 2-0 van via een respotted black en ook het frame daarna was een prooi voor de man uit Kettering. Pas toen won Hawkins zijn eerste frame, maar de eerste mini-sessie bleek een opmaat voor een grote zege van Wilson. Ook de volgende vier frames werden in het voordeel van Wilson verdeeld, zodat hij met vier frames voorsprong de tweede sessie in ging.

Geen comeback

British Open
British Open | Day verslaat Allen in spannende finale en boekt grootste overwinning uit carrière
18 UUR GELEDEN
Doordat 'The Hawk' het eerste frame van de avond won dankzij een break van 64, ontstond er een sprankje hoop op een eventuele comeback, maar die break, ook meteen de hoogste break van de wedstrijd, bleek het laatste wapenfeit te zijn van Hawkins, die daarna geen frame meer op het bord noteerde. Wilson stelde de zege veilig door drie frames op rij te winnen en pakte daardoor zijn vijfde rankingtoernooizege.
Dankzij de zege schuift Wilson twee plaatsen naar boven op de wereldranglijst. Hij staat nu zesde. Hawkins verstevigde zijn positie in de top 16 en klimt naar de negende plek.

WAAR KIJK JE?

Het snookerseizoen is officieel begonnen. Dinsdag 16 augustus startte de BetVictor European Masters in het Duitse Fürth en daarna volgen de toernooien elkaar in rap tempo op. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
British Open
British Open | Day verslaat Allen in spannende finale en boekt grootste overwinning uit carrière
18 UUR GELEDEN
British Open
British Open | Reactie Day na zege in finale
18 UUR GELEDEN