Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Sam Craigie kent beste run uit zijn loopbaan - tegen Trump in halve finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/02/2024 om 22:33 GMT+1

Sam Craigie heeft voor een stunt gezorgd door de halve finale te bereiken van de German Masters. Als nummer 50 van de wereld zou je Craigie niet direct in het weekend verwachten, maar deze dagen valt in Berlijn voorlopig alles zijn kant op. Craigie was vrijdagavond in het Tempodrom ook duidelijk de betere van Ali Carter. Het werd maar liefst 5-1.

German Masters | Sam Craigie kent beste run uit zijn loopbaan - tegen Trump in halve finale

Craigie staat rond de vijftigste plek op de wereldranglijst terwijl Carter tegen de toptien aanschurkt, maar daar zag je op het groene laken niets van terug. Carter oogde wat inspiratieloos en er was soms maar weinig voor nodig om hem over te laten borrelen van irritatie.
Op zijn beurt was Craigie juist behoorlijk stoïcijns door het ene na het andere frame op te rapen, vaak ook nog eens door het maken van een mooie break. Met een rijtje van 71-65-50-103-89 was werkelijk niets mis.
picture

German Masters | Judd Trump te sterk voor Higgins - blijft in de race voor kwartet rankingtitels

Wilson deelt whitewash uit

Eventjes lag Craigie zelfs op koers voor een magische 147 in het laatste frame. Dat bleek echter te mooi om waar te zijn, maar met een halvefinaleplaats op zak is hij vast alsnog zeer tevreden. Zo ver geraakte Craigie namelijk nog nooit en dus levert het Duitse avontuur sowieso een slordige 17.500 pond op.
Craigie wacht in de halve finale een nieuwe serieuze uitdaging, in de vorm van tegenstand geboden door Judd Trump. De andere halve eindstrijd gaat tussen Si Jiahui en Kyren Wilson, die in zijn kwartfinale Fan Zhengyi op een whitewash trakteerde. Het werd dus 5-0.
picture

Scottish Open | Sam Craigie zorgt voor verrassing - kiepert na comeback Mark Williams eruit

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie