Voor een recordpubliek van bijna 9.000 enthousiaste fans in het Hong Kong Coliseum versloeg O'Sullivan thuisspeler Marco Fu in de finale met 6-4. Nog nooit waren er zoveel toeschouwers naar een snookerwedstrijd gekomen.
Na afloop was Fu trots op het feit dat er zoveel mensen op de wedstrijd af waren gekomen. "Ik ben erg blij, blij om geschiedenis te schrijven met Ronnie en het record te breken", zei Fu na de wedstrijd. Bedankt aan elke speler die naar dit toernooi in Hong Kong is gekomen."
"Het was een voorrecht om tegen Ronnie te spelen. Hij staat in dezelfde rangorde als Federer, Messi, Tiger Woods en Michael Jordan. Ik hoop dat hij blijft spelen. Wanneer Ronnie speelt, moeten we hem steunen."
Hong Kong Masters
Hong Kong Masters | O'Sullivan produceert 105-break in finale tegen Fu
10/10/2022 OM 08:54

Hong Kong Masters | O'Sullivan verslaat Fu in finale voor recordpubliek

Hong Kong

Het toernooi was het eerste evenement in Hong Kong sinds 2017. Fu sloot zich aan bij de woorden van O'Sullivan dat het een jaarlijks evenement op de kalender zou moeten worden .
"Er is geen jaarlijks snookertoernooi in Hong Kong", zei Fu. “Ik hoop dat het toernooi niet eens in de vijf of tien jaar in Hong Kong wordt gehouden. Dit toernooi zou jaarlijks moeten worden gehouden voor de fans in Hong Kong. Het bracht iedereen vreugde, vooral tijdens de coronapandemie."
Fu kreeg de 9.000 man in het Hong Kong Colliseum zaterdag al op de banken door in de halve finale tegen viervoudig wereldkampioen John Higgins een maximumbreak te produceren in de decider.

Hong Kong Masters | Marco Fu trakteert uitzinnig thuispubliek in decider op maximale break van 147

WAAR KIJK JE?

Het snookerseizoen is officieel begonnen. Dinsdag 16 augustus start de BetVictor European Masters in het Duitse Fürth en daarna volgen de toernooien elkaar in rap tempo op. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Hong Kong Masters
Hong Kong Masters | O'Sullivan verslaat Fu in finale voor recordpubliek
10/10/2022 OM 08:47
Hong Kong Masters
Hong Kong Masters | Marco Fu trakteert uitzinnig thuispubliek in decider op maximale break van 147
08/10/2022 OM 09:45