Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | O’Sullivan mist weer rode bal - Carter profiteert uiteindelijk niet

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/11/2023 om 16:24 GMT+1

Ronnie O’Sullivan heeft het deze week in China niet al te gemakkelijk met het moeten raken van de rode bal. ‘The Rocket’ noteerde ook in de kwartfinale van het Internation Championship een foul and a miss, al lukte het Ali Carter niet om het frame zijn kant op te doen kantelen. O’Sullivan zou ook de partij winnen.

International Championship | O’Sullivan mist weer rode bal - Carter profiteert uiteindelijk niet

De nummer één van de wereld werd in Tianjin eerder al in de problemen gebracht door Anthony McGill, die O’Sullivan flink te grazen nam door hem snooker te leggen. Pas na acht pogingen was het raak voor O’Sullivan, die maar liefst 24 strafpunten naar McGill zag gaan.
Toch won O’Sullivan, waardoor hij in de kwartfinale mocht aantreden tegen Carter. Gezamenlijk lieten de twee maar liefst een rode bal of acht in de kaken van de pocket liggen, waardoor zich een toch wel bijzondere partij ontspon. Een partij van niet per se superhoog niveau, maar wel eentje met veel spanning.

O'Sullivan stoot door naar halve finale

In het belangrijke negende frame, bij een stand van 4-4, kreeg O’Sullivan de kans om de rode bal via een kleine omweg binnen te rollen. Daar slaagde hij echter niet in. Zo bekeken kon je minimaal een negende misser op rood noteren in amper twee partijen.
Carter mocht in zijn beurt alsnog het laatste zetje geven en verder spelen, maar dat dit nog geen garantie was op framewinst bleek even later toen hij de beurt moest afstaan. Tenslotte zou O’Sullivan anderhalf frame later zegevieren met 6-4, goed voor een plek bij de laatste vier.

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie