Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | O’Sullivan neemt pas definitief afstand van Jones na century van 130

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/11/2023 om 19:36 GMT+1

Waar veel favorieten onderuitgaan, levert Ronnie O’Sullivan voorlopig op het International Championship. Toch verliep de partij bij de laatste 32 ook voor The Rocket niet heel soepel. Hij moest Jak Jones meer tafeltijd gunnen dan hem lief was en slaagde er niet in een veilige voorsprong te pakken. Pas een century van 130 in het tiende frame stelde de overwinning (6-4) veilig.

International Championship | O’Sullivan neemt pas definitief afstand van Jones na century van 130

Het toernooi in China is op woensdag pas toe aan de ronde van de laatste zestien, maar drie van de vier kanshebbers op de nummer één-positie zijn al naar huis. Luca Brecel en Mark Allen verloren en zelfs Judd Trump bleek na 22 gewonnen partijen nog te kunnen verliezen.
Dus was het aan O’Sullivan om een goede zaak te doen. En dat deed hij, al ging het niet van harte. Een snelle 2-0 voorsprong tegen Jones voelde meer dan comfortabel aan, maar toch zat O’Sullivan er telkens niet al te warmpjes bij. Jones vocht zich telkens terug of deed een poging daartoe.
De zevenvoudig wereldkampioen moest dus wel bij de les blijven. Dat gebeurde. Met een mooie century van 130 zette O’Sullivan zijn handtekening onder de wedstrijd. Onderweg naar een mogelijke kwartfinale komt hij nu Anthony McGill tegen.
picture

International Championship | Eenmaal warmgedraaid is O’Sullivan niet te houden - zege op Mark Joyce

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie