Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | O’Sullivan wint vier frames op rij - als topfavoriet naar kwartfinale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 08/11/2023 om 16:27 GMT+1

Ronnie O’Sullivan is tijdens de tweede helft van de week de grote favoriet op het International Championship. Waar zo’n beetje de gehele mondiale toptien het laat afweten, presteert ‘The Rocket’ wel zoals mag worden verwacht. O’Sullivan staat in de kwartfinale na een overwinning van 6-2 op Anthony McGill.

International Championship | O’Sullivan wint vier frames op rij - als topfavoriet naar kwartfinale

McGill had tijdens de eerste vier frames telkens een antwoord op het spel van O’Sullivan, waardoor de pauze werd bereikt met een tussenstand van 2-2. Het viel op dat moment echt nog niet te zeggen welke kant de partij op zou vallen, maar na de onderbreking was het wel duidelijk. Dit gaf O’Sullivan niet meer uit handen.
Dit terwijl hij in de openingsfase echt in een lastig parket zat. De nummer één van de wereld had in het eerste frame maar liefst acht pogingen nodig om een rode bal te raken. McGill had hem snooker gelegd en O’Sullivan wilde geen risico lopen bij het raken van zijn gekozen rode bal. Het leverde zijn opponent flink wat gratis punten op.
picture

International Championship | O’Sullivan raakt rode bal maar niet - acht pogingen voor Ronnie

Strafpunten voor O'Sullivan

Het was gelijk de grootste meevaller die McGill kon noteren, want O’Sullivan meldde zich aan tafel met een duidelijke missie. Dat was namelijk het opeisen van een plek bij de laatste acht. Na de pauze waren de antwoorden van McGill op en hengelde O’Sullivan de buit binnen.
De kwartfinales in Tianjin zien er als volgt uit:
Stephen Maguire - Jordan Brown
Tom Ford - Barry Hawkins
Ronnie O’Sullivan - Ali Carter
Zhang Anda - Ding Junhui
picture

International Championship | Jordan Brown zet John Higgins voet dwars onderweg naar kwartfinale

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie