Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Ronnie O’Sullivan verslaat Carter voor plek in de halve finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/11/2023 om 16:49 GMT+1

Ronnie O’Sullivan heeft goede zaken gedaan voor het verstevigen van zijn nummer één-positie. Dit keer niet doordat een uitdager verloor, maar omdat hij zelf won. ‘The Rocket’ was in een enerverende en spannende kwartfinale met 6-4 te sterk voor Ali Carter. O’Sullivan meldt zich nu in de halve finale van het International Championship, waarin hij het opneemt tegen Zhang Anda.

International Championship | Ronnie O’Sullivan verslaat Carter voor plek in de halve finale

O’Sullivan en Carter benaderden misschien niet hun topniveau, maar leuk was hun treffen absoluut. Af en toe een misser, hier en daar een snooker en soms een prachtige pot. Het werd een boeiend schouwspel, waarin gek genoeg volop ballen op tafel bleven in de kaken van de pockets.
Zeker acht keer bleef een bal die één van de twee wilde potten op het nippertje achter op tafel. De kwartfinale zelf ging ondertussen gelijk op. Een best of 11 werd een best of 7 en vanaf 4-4 was zelfs sprake van een best of 3. Tot een decider zou het niet komen, al scheelde het weinig.
O’Sullivan dacht wellicht iets te snel dat de buiten binnen was. Hij miste op 64-14 de roze bal op de pocket linksonder, waardoor Carter er toch nog eens voor ging. Carter snookerde O’Sullivan zelfs achter de zwarte bal, maar kon niet doorpakken en toen was de opdracht simpelweg te zwaar.
picture

International Championship | O’Sullivan mist weer rode bal - Carter profiteert uiteindelijk niet

O'Sullivan vs Zhang Anda in halve finale

Toen Carter ook nog eens vier strafpunten inleverde, wist hij hoe laat het was: tijd om zich definitief bij de nederlaag neer te leggen en O’Sullivan de hand te schudden. Met een finaleplek op de Wuhan Open en het bereiken van de laatste acht in Tianjin kan Carter terugpakken op twee lucratieve trips naar China. Lucratief voor zijn ranking, lucratief ook voor zijn portemonnee.
Het avontuur stopt hier wel. Voor Carter dan, niet voor O’Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen meldt zich vrijdag opnieuw aan tafel, voor zijn halve finale tegen Zhang Anda. Ook Mighty Mouse zit er vooralsnog lekker in dit seizoen. Anda stond al in de finale van de English Open en was in zijn kwartfinale met 6-3 te sterk voor Ding Junhui.
picture

International Championship | O’Sullivan raakt rode bal maar niet - acht pogingen voor Ronnie

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie