Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Zhang Anda via O’Sullivan naar finale door vijf frames op rij te winnen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/11/2023 om 15:48 GMT+1

Zhang Anda heeft in de halve finale van het International Championship voor een grote verrassing gezorgd. ‘Mighy Mouse’ slaagde erin om Ronnie O’Sullivan naar huis te sturen. Dat deed Zhang op bijzondere wijze, door de laatste vijf frames stuk voor stuk winnend af te sluiten onderweg naar 9-6. Zodoende moet O’Sullivan blijven wachten op zijn veertigste rankingtitel.

International Championship | Zhang Anda via O’Sullivan naar finale door vijf frames op rij te winnen

O’Sullivan was deze week in Tianjin de grote favoriet en de loting opende zich helemaal, maar toch lukte het hem niet om te profiteren. Mighty Mouse was hem te machtig. Zhang kreeg na de eerste sessie in feite al te weinig, want hij had zomaar vier frames marge kunnen en mogen pakken.
Dat wist O’Sullivan ternauwernood te voorkomen, maar dat betekende niet dat hij later in de partij wel de beste versie van zichzelf liet zien. Integendeel. De zevenvoudig kampioen speelde slechte safety’s en noteerde gekke missers. Misschien dat het daarom wel een dag was om er vijf op rij te verliezen.
picture

International Championship | Ronnie O’Sullivan callt foul op zichzelf - Zhang Anda profiteert

Finale tussen Zhang Anda en Tom Ford

Het gebeurt niet zomaar dat O’Sullivan vijf frames op rij verliest. Dat moet er iets bijzonders aan de hand zijn. Bij het overdragen van zijn felicitaties maakte de nummer één van de wereld ook de indruk alsof er iets bijzonders was gebeurd. Bijzonder of niet, de overwinning kwam Zhang meer dan toe.
De Chinees had werkelijk niets van zijn prestatie gestolen en werd beloond met een finaleplaats. In die finale neemt Zhang het op tegen Tom Ford, waarmee we een eindstrijd krijgen tussen twee spelers van buiten de topzestien. Dat valt zeer opvallend te noemen, maar zegt in algemene zin alles over het hoge niveau.
Behalve een cheque van 175.000 pond voor de winnaar ligt er ook een mooie positie op de wereldranglijst in het verschiet. Grote kans dat de winnaar zich meldt in de toptien, met alle mooie uitnodigingen van dien. Bijvoorbeeld voor The Masters.
picture

International Championship | O’Sullivan raakt rode bal maar niet - acht pogingen voor Ronnie

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie