Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Trump struikelt over thuisspeler Allen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/10/2021 om 10:20 GMT+2

Thuisspeler Mark Allen heeft het publiek bij de Northern Ireland Open gegeven waar het voor kwam. Allen zorgde voor een heuse stunt door topfavoriet Judd Trump met 5-3 naar huis te sturen. De winst van Allen was des te opmerkelijker als je bedenkt dat Trump een grote kans kreeg om er 4-0 van te maken. Die kans verpestte hij, waarna de partij compleet omdraaide.

Northern Ireland Open | Allen zorgt voor daverende verrassing door Trump te elimineren

Een comeback die niet veel mensen hadden zien aankomen, want de 'Juddernaut,' zoals de bijnaam van de Engelsman luidt, is al jaren oppermachtig in de Noord-Ierse hoofdstad. Trump won het toernooi in 2018 en 2019 en zelfs toen het toernooi in het Engelse Milton Keynes werd gehouden vanwege de coronapandemie was het de man uit Bristol
Voor Allen is deze halve finale een welkome opsteker. The Pistol zal zijn vorige seizoen zo snel mogelijk willen vergeten, want daarin wist de man uit Antrim op z'n zachtst gezegd geen potten te breken. Het seizoen lijkt het een stuk beter te gaan voor Allen, want naast de overwinning op de nummer één van de wereld maakte de Noord-Ier deze week ook een 147 break in zijn partij tegen de Chinees Si.
picture

Northern Ireland Open | Allen maakt 147 voor thuispubliek

Morgen (zaterdag) is het semi-finals day! De wedstrijden zullen dan gaan om een best of 11 (eerste bij de 6). Mark Allen neemt het daarin op tegen de Engelsman Ricky Walden. De andere halve finale wordt gespeeld tussen de Schot John Higgins en Yan Bingtao, een herhaling van de finale op de Masters van begin dit jaar. De Chinees veroverde daar zijn eerste Triple Crown.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie