Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Robertson met hangen en wurgen naar volgende ronde na overwinning op Fan

Maurits ten Kate

Geupdate 17/10/2022 om 16:26 GMT+2

Neil Robertson heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de derde ronde van het Northern Ireland Open. De wereldkampioen uit 2010 had heel veel kansen nodig om Fan Zhengyi van zich af te schudden, maar de Chinees was uiteindelijk niet bij machte om de fouten van de Australier af te straffen.

Northern Ireland Open | Robertson met hangen en wurgen naar volgende ronde na overwinning op Fan

Nee, het was absoluut niet de beste wedstrijd uit zijn glansrijke carrière. Verre van zelfs, maar gelukkig had Robertson in Fan Zhengyi een tegenstander die de missers van de voormalig wereldkampioen niet kon afstraffen.
Het matige spel van de Australiër tekende zich in het eerste frame al aan. Hij miste ballen die hij in normale doen nooit zou missen en had maar liefst vier kansen nodig om het eerste frame op het bord te noteren.
Robertson pakte het volgende frame ook met moeite, waarna Fan met een 91-clearance de marge verkleinde naar een frame. Ondanks dat Robertson niet best speelde, wist hij telkens een gat met zijn Chinese tegenstander te houden. Zo ook tot het einde, want op een 3-2 voorsprong plaatste Robertson een beslissende 40-break, die uiteindelijke voldoende bleek voor de winst.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor de Home Nations Series!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie