Players Championship | O'Sullivan wint in stijl met 1000e career century

Deze ongelofelijke prestatie kan volgens velen in het rijtje van historische sportmomenten. O'Sullivan is Leonardo Da Vinci, Eric Cantona en Mick Jagger. Gek, af en toe gestoord, maar briljant in zijn professie. Met zijn linkerhand net zo goed als met zijn rechterhand. Geboren met een keu. Al van jongs af aan schittert O'Sullivan op het groene laken. We gaan terug jaar het jaar 1997, het jaar waarin het eerste boek van de Harry Potter serie uitkomt, en Jan Ulrich de Tour de France wint. Ronnie is op dat moment slechts 21 jaren jong, en doet iets waarover tot op de dag van vandaag nog vaak gesproken wordt. In zijn eerste rondewedstrijd tegen landgenoot Mick Price staat O'Sullivan 8-5 voor, als dit gebeurt in het 14e frame:

1000e century | Throwback naar snelste 147 ooit

Snooker
Players Championship | O'Sullivan wint in stijl met 1000e career century
10/03/2019 OM 21:35
Door de jaren heen heeft O'Sullivan vele gedenkwaardige centuries gemaakt. Een van de meest bijzondere is de 775e century tegen Ricky Walden in de Masters van 2015, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met toenmalig recordhouder Stephen Hendry. Ronnie staat op een break van in de 80 en heeft geen shot op geel. Aangespoord door het uitzinnige publiek en vol adrenaline geeft hij een snoeiharde ram op de gele, in de hoop dat hij ergens met geluk in een pocket rolt. Het gebeurt. Bovennatuurlijke krachten in het Alexandra Palace in Noord-London zorgen ervoor dat geel via twee banden in de middelpocket rolt. Het publiek wordt gek, 'Ally Pally' ontploft. Dit heeft zo moeten zijn.
Een compilatie van een aantal memorabele centuries van Ronnie door de jaren heen.

1000e Century | Compilatie van centuries door de jaren heen

O'Sullivan is niet alleen houder van de snelste 147 in de geschiedenis, de beste man heeft ook verreweg de meest 147's gemaakt in rankingtoernooien. Vijftien maal scoorde 'The Rocket' de perfecte break. Dit jaar maakte O'Sullivan er nog 'maar' een. Allan Taylor was dit keer het slachtoffer . Een briljante O'Sullivan staat al met 3-0 voor en wint de wedstrijd in stijl met een prachtige 147, zoals alleen de meester himself dat kan.

1000e Century | Ronnie's enige 147 dit seizoen

Wat je ook van Ronnie denkt of vindt: de man is een genie. Hij laat een sport, die door velen wordt gezien als een van de moeilijkste sporten ter wereld, eruitzien alsof het net zo makkelijk is als het doen van de was. Er is altijd een verhaal als hij speelt, maar vanavond heeft hij zelf zijn mooiste verhaal geschreven.
Wereldkampioenschap
WK Sheffield | Documentaire in de maak over O’Sullivan onderweg naar zevende wereldtitel
04/05/2022 OM 08:59
Wereldkampioenschap
WK Sheffield | Dit zijn de zeven wereldtitels van GOAT Ronnie O’Sullivan
03/05/2022 OM 09:44