Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Judd Trump verslikt zich na boeiend duel in Ali Carter en mist halve finale

Menno Waebeke

Geupdate 22/02/2024 om 10:58 GMT+1

Ali Carter is de eerste speler die zich heeft verzekerd van een plek in de halve finale van de Players Championship. De 44-jarige Engelsman versloeg de voormalig nummer een van de wereld, Judd Trump, in een boeiende wedstrijd in Telford. Lang ging de partij exact gelijk op, maar richting het einde trok Carter met sterk spel de overwinning naar zich toe.

Players Championship | Judd Trump verslikt zich na boeiend duel in Ali Carter en mist halve finale

Carter begon sterk aan de kwartfinale tegen Trump en kwam direct op een 1-0-voorsprong. Trump antwoordde met een break van 61 en dus was de toon direct gezet. De twee heren gaven elkaar weinig toe en dat resulteerde uiteindelijk in een 4-4-tussenstand.
De underdog kwam op 5-4 en dus mocht favoriet Trump het laatste frame niet verliezen om nog kans te maken op de titel in het Telford International Centre. Twaalf minuten lang hielden de twee het hoofd koel, maar uiteindelijk ging Trump in de fout. Carter strafte dat genadeloos af.
picture

Players Championship | Geweldige fluke van Ali Carter in partij tegen Judd Trump

Allen of Wilson?

De nummer twee van de wereld kon niets anders doen dan toekijken. Trump won recent nog de German Masters, maar sloeg de Welsh Open over om zo fris mogelijk te blijven in aanloop naar het WK in april. Daar komen door het verlies nu dus noodgedwongen twee rustdagen bij.
Carter gaat wel door en mag voorzichtig hopen op een stuntje tijdens het toernooi voor de beste zestien spelers van de ranglijst. Hij neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van het duel tussen Mark Allen en Gary Wilson.

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie