Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | O'Sullivan krijgt waarschuwing na missen rode bal en ramt cue ball in pak

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 23/02/2024 om 11:28 GMT+1

Het is nooit saai als Ronnie O'Sullivan speelt, dat is gisteren maar weer eens bewezen. Toch zal de Engelsman de wedstrijd tegen Mark Selby zo snel mogelijk willen vergeten. De zevenvoudig wereldkampioen werd met 6-0 verslagen en kreeg dus een enorm pak rammel te verwerken. Deze ongecontroleerde ramp in het pak rode ballen was achteraf het begin van de wanhoop bij 'The Rocket'.

O'Sullivan ram in pak

Foto: Eurosport

Het was al met al een vreemde situatie die zich in het eerste frame afspeelde. Scheidsrechter Desislava Bozhilova vergat O'Sullivan te waarschuwen na de eerste twee fouls van de Engelsman, wat eigenlijk wel had gemoeten. Als een speler namelijk twee fouls maakt terwijl hij minimaal één rode aan beide uiteinden kan raken, dient de scheidsrechter hem een waarschuwing te geven dat frameverlies volgt bij een derde foul.
Dat deed de Bulgaarse scheidsrechter van dienst dus niet bij de tweede foul, hoogstwaarschijnlijk omdat ze het simpelweg was vergeten. Nadat O'Sullivan de rode bal voor de derde keer had gemist, kreeg de zevenvoudig wereldkampioen echter wel de waarschuwing die hij eigenlijk al een shot eerder had moeten krijgen.
O'Sullivan moest zijn approach wijzigen, want hij moest en zou een rode bal raken. Het gevolg was een zogenaamde 'hit and hope', waarbij een speler de cue ball op goed geluk in het pak met rode ballen ramt en hoopt dat de ballen enigszins safe komen te liggen.
picture

Players Championship | O'Sullivan krijgt waarschuwing na missen rode bal en ramt cue ball in pak

Whitewash

Het was het begin van wat een hopeloze avond zou worden voor O'Sullivan. Selby was hem zowel scorend als verdedigend veruit de baas en dat resulteerde in een 6-0 whitewash.
De laatste keer dat dat O'Sullivan overkwam is nog geen eens zo lang geleden. Tijdens het UK Championship in 2022 was het Ding die O'Sullivan naar huis stuurde met dezelfde cijfers.
O'Sullivan zien we waarschijnlijk binnenkort weer in het gloednieuwe WST-event in Saoedi-Arabië. Het Riyad Season World Masters of Snooker vindt van 4 t/m 6 maart plaats in de Saoedische hoofdstad. De acht beste spelers op de wereldranglijst aan het einde van het Players Championship, kwalificeren zich voor het toernooi. Daarnaast zijn er twee spelers die wildcards ontvangen. Hoogstwaarschijnlijk zijn dat lokale spelers.
UK Championship | Keiharde nederlaag voor O’Sullivan tegen Ding - 0-6 maar liefst
Premium
Snooker

UK Championship | Keiharde nederlaag voor O’Sullivan tegen Ding - 0-6 maar liefst

00:03:34

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie