Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shanghai Masters | Ronnie O’Sullivan pakt voorsprong in eerste sessie droomfinale tegen Luca Brecel

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 17/09/2023 om 11:45 GMT+2

Ronnie O’Sullivan heeft in de eerste sessie van de finale van de Shanghai Masters een 6-4 voorsprong gepakt. In eerste instantie leek Luca Brecel een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar in het slot van het laatste frame pakte de Engelsman toch een voorsprong.

SHANGHAI, CHINA - SEPTEMBER 15: Ronnie O'Sullivan of England reacts in the semi-final match against Mark Selby of England on Day 5 of World Snooker Shanghai Masters 2023 at Shanghai Stadium on September 15, 2023 in Shanghai, China.(Photo by Zhe Ji/Getty I

Foto: Eurosport

Voor de eerste pauze kwam O’Sullivan geweldig uit de startblokken. Nadat het 1-1 in frames was geworden, liep de Engelsman uit naar een comfortabele 3-1 stand en ging met een glimlach de pauze in.
Na die pauze kwam er een gebrande Brecel naar buiten gelopen. De Belgische wereldkampioen liet sterk spel zien en ging erop en erover met een prachtige century: 3-4.

SPANNEND SLOT

De laatste twee frames sloeg de spanning echt toe. Zowel O’Sullivan en Brecel begonnen wat foutjes te maken en het was de Engelsman die van de foutjes aan de andere kant wist te profiteren.
In het laatste frame leek Brecel lang op weg naar 5-5, maar in extremis putte de Belg de witte bal en gaf de winst in het frame op een presenteerblaadje aan zijn opponent. O’Sullivan sloeg toe en speelde de hele tafel leeg.
Om 13.30 uur gaat de finale verder met een 6-4 voorsprong voor O’Sullivan.
picture

Shanghai Masters | Ronnie O’Sullivan pakt voorsprong in eerste sessie droomfinale tegen Luca Brecel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie