Woods, Nadal & Messi

De Rocket veroverde in Coventry zijn 38e rankingtitel van zijn carriere door Neil Robertson in de finale met 10-8 te verslaan. Na afloop kreeg O'Sullivan de vraag over hoe hij het toch elke keer weer voor elkaar krijgt om het publiek te vermaken: "Ik denk dat alleen een klein aantal sporters zoals Tiger Woods, Rafael Nadal of Lionel Messi de kwaliteiten heeft om het publiek zo te vermaken. Ze hebben een uniek talent waardoor je aan de buis gekluisterd blijft."

World Grand Prix | “Het lijkt hier wel Downing Street” - O’Sullivan geniet van aanwezig publiek

Snooker
The Masters | Top 5 Flukes
17/01/2022 OM 11:05

'Genius at work'

Dat O'Sullivan het grote publiek trekt, is al jaren een feit. De flamboyante Engelsman is in alles een geniale gek, zowel op als buiten de tafel. Zo was de Rocket een van de eerste spelers die in wedstrijden shots aannam met beide handen. Niet iedereen kon daarvan echter genieten. Zo ontstond er tijdens het WK in 1997 een hetze tussen O'Sullivan en zijn tegenstander Alain Robidoux. De Canadees vond het 'disrespectful' dat de Rocket ballen met links aannam en gaf na afloop geen hand aan O'Sullivan.

Geniale gek

Hoewel O'Sullivan volgens velen de allerbeste speler aller tijden is, kende het geluk en de faam vroeger voor hem ook een keerzijde. De meest prachige shots werden afgewisseld met bizarre uitspraken en acties. Zo beschuldigde Mark Selby O'Sullivan tijdens het WK vorig jaar van 'respectloos gedrag, nadat Ronnie een aantal keer blind op een bal ramde, en verdedigde hij zijn WK-titel in 2013 zonder dat seizoen ook maar een wedstrijd te hebben gespeeld. Het kenmerkt de genie die O'Sullivan is. Zijn meest bekende freakmoment beleefde de Rocket tijdens de halve finale van het UK Championship in 2006. O'Sullivan stond 4-1 achter tegen aartsrivaal Stephen Hendry, miste een relatief eenvoudige rode en schudt Hendry de hand, waarna hij de zaal uitloopt.

Masters 2022

Zestien wereldtoppers strijden van 9 t/m 16 januari bij de Masters om de Paul Hunter Trophy, en wij zijn er vanaf het begin tot het eind bij. Mis niks van de tweede major van het seizoen op Eurosport en discovery+.
Snooker
The Masters | Top 5 Flukes
17/01/2022 OM 11:02
The Masters
The Masters | Robertson heeft geen kind aan Hawkins en wint tweede Masters-titel
16/01/2022 OM 23:00