Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Robertson roept O’Sullivan halt toe en plaatst zich voor halve finale

Maurits ten Kate

Geupdate 13/01/2022 om 18:04 GMT+1

Neil Robertson heeft zich ten koste van Ronnie O’Sullivan geplaatst voor de halve finale van de Masters. De Australiër stond de hele wedstrijd voor en was overall de betere van de twee: 6-4.

The Masters | Robertson roept O’Sullivan halt toe en plaatst zich voor halve finale

Robertson kwam als een komeet uit de startblokken. ‘The Thunder from Down Under’ opende de wedstrijd met een century en won ook het tweede frame. O’Sullivan had duidelijk moeite om op gang te komen, maar werd in het derde frame geholpen door zijn opponent.
Robertson miste een relatief eenvoudige rode bal, waardoor onverwachts ‘The Rocket’ ‘table time’ gepresenteerd kreeg. De zevenvoudig Masters-winnaar pakte het cadeautje van de Australiër uit en pakte twee frames op rij, zodat de twee met een gelijke stand de pauze ingingen.
picture

The Masters | O’Sullivan is niet blij met zichzelf na verkrijgen slechte positie

Gemiste kans en gebrek aan scherpte

Na de break ging het spel redelijk op en neer. Robertson kwam steeds voor, maar kreeg O’Sullivan niet van zich afgeschud. Op 4-4 miste de Australiër een grote kans om er 5-4 van te maken, maar O’Sullivan miste net de scherpte om op het juiste moment toe te slaan, waardoor Robertson vaak wel wegkwam met een misser of een mindere safety.
Toen de wereldkampioen van 2010 bij een 5-4 voorsprong echter de eerste kans kreeg, was het wel meteen raak voor de Aussie. Geen achtste Masterstitel dus voor O’Sullivan.
picture

The Masters | Perfectie, falen, nalatenschap en opofferen… wat betekent dat voor O’Sullivan?

Generatiegenoot

Robertson gaat het zaterdag in de halve finale opnemen tegen één van O’Sullivans generatiegenoten, de Schot John Higgins of de Welshman Mark Williams. Zij komen vanavond tegen elkaar in actie.

WAAR TE BEKIJKEN?

Alle eersterondepartijen zitten erop, we gaan naar de kwartfinales. Wie staat er zondagavond met de Paul Hunter Trophy? Wij zijn er vanaf begin tot einde bij. Mis niks van de tweede Triple Crown van het seizoen bij Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie