Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | O'Sullivan geeft Brecel pak slaag bij debuut in Londen

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 09/01/2023 om 16:52 GMT+1

Ronnie O'Sullivan heeft op overtuigende wijze de kwartfinale op de Masters bereikt. 'The Rocket' gaf Luca Brecel een harde les in effectiviteit en breakbuilding. De regerend wereldkampioen had nog wel last van Brecel in de eerste vier frames, maar doordat de Belg zijn kansen niet greep, werd de wedstrijd nooit echt spannend.

The Masters | O'Sullivan geeft Brecel pak slaag bij debuut in Londen

Want kans op meer waren er zeker voor de Belgium Bullet, die in Alexandra Palace zijn debuut maakte op de Masters. Ondanks dat het eerste frame in een vloek en een zucht naar de regerend wereldkampioen ging, had Brecel in de daaropvolgende frames mogelijkheden genoeg.
In het tweede frame had Brecel de kans om de stand gelijk te trekken toen het mis ging bij de bruine bal. Brecel moest bruin potten in de linker middlepocket en met wit om zwart heen om uiteindelijk bij blauw te komen. Het eerste deel ging goed, maar doordat wit full ball tegen zwart aan kwam was positie op blauw verloren. O'Sullivan profiteerde een paar shots later van een matige safety van Brecel en vergrootte zijn voorsprong naar 2-0.
In het derde frame zat de spektakel hem ook in het slot. Brecel potte een werkelijk formidabele groene met de rest en kwam dankzij een enorme screwball terug voor bruin. In tegenstelling tot het tweede frame ging het in dit frame bij de blauwe bal mis. Brecel wilde via drie banden landen op roze, maar schatte de hoek verkeerd in, waardoor de witte bal in de rechter middlepocket verdween. O'Sullivan potte daarna de resterende drie kleuren, waardoor het gat drie werd.
Een 100-break van Brecel in het vierde frame was een uiterst knappe, gezien de manier waarop de Belg de voorgaande twee frames had verloren.

O'Sullivan-show

Na de pauze was er weinig eer te behalen voor Brecel, want dankzij twee centuries en een halve century in het zevende frame boekte O'Sullivan uiteindelijk relatief eenvoudig een plek in de volgende ronde.
Na afloop bedankte hij het publiek en wees hij zijn ervaring aan als de belangrijkste factor in deze wedstrijd. "Het ging wel aardig vandaag. Er is veel publiek dus je staat altijd onder druk om te presteren, maar ik voelde dat Luca er niet helemaal lekker in zat vandaag. Daarvan probeerde ik te profiteren. Op mijn leeftijd heb je veel ervaring en daar probeer ik zoveel mogelijk gebruik van te maken. Ik ben niet meer zo goed als vroeger, maar ik kan nog steeds meekomen", aldus de altijd bescheiden O'Sullivan.
De Engelsman grapte daarna over de invloed van het publiek. "Dat doet me eerlijk gezegd niet zoveel", zei O'Sullivan met een knipoog. "Gekkigheid. Het is een fantastisch gevoel om te weten dat zoveel mensen je steunen, maar het geeft ook heel veel druk. In deze fase van mijn carrière probeer ik er gewoon zoveel mogelijk van te genieten, want er zijn ook nog andere dingen dan snooker in mijn leven."
picture

Itw Ronnie

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie