Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Williams weet na acht jaar eindelijk weer eens O’Sullivan te verslaan

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/01/2023 om 18:27 GMT+1

Mark Williams is er voor het eerst sinds 2014 in geslaagd om Ronnie O’Sullivan te verslaan. Dit deed Williams tijdens de kwartfinale van The Masters, terwijl hij het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aankeek. Soms zelfs een grote achterstand. Via 0-3, en 2-4 werd het echter 6-5 voor Williams.

The Masters | Williams weet na acht jaar eindelijk weer eens O’Sullivan te verslaan

O’Sullivan zat Williams al zo vaak dwars, maar vandaag was het de dag van Williams. Opvallend genoeg zag het daar in eerste instantie niet eens naar uit, want ‘The Rocket’ liep rap uit naar een verschil van drie frames in zijn voordeel. Toch was ook tijdens die succesvolle run al duidelijk dat O’Sullivan niet op en top stond te spelen.
En inderdaad, O’Sullivan begon na verloop van tijd missers te noteren. Ondertussen groeide en groeide Williams in de partij, totdat hij met 4-5 voor het eerst op voorsprong kwam. Het werd nog 5-5, maar in het beslissende frame was het na een misser op rood toch echt de man uit Wales die stond te winnen.
picture

The Masters | Williams wordt aangevallen door wesp tijdens wedstrijd

Ally Pally

Het is overigens niet zo dat Williams alleen maar won omdat O’Sullivan minder was. De overwinning was terecht en tijdens de elf frames werden de aanwezige toeschouwers in Ally Pally getrakteerd op alles wat snooker te bieden heeft; long pots, breaks, century’s en safety play.
En dat alles via de keu van twee grote kampioenen, waarmee het publiek sowieso de grote winnaar was. En dit keer dus ook drievoudig wereldkampioen Williams, voor de verandering eens ten koste van O’Sullivan.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie