De start van de wedstrijd vertelde – zonder dat we het toen wisten – het hele verhaal. O’Sullivan slaagde er ondanks een kans of vier niet in om een long pot te benutten, waarna Ding er met het frame vandoor ging.
Het zou echter zeer oneerlijk zijn om Ding te betichten van puur het profiteren van missers. Het is niet zomaar dat hij zo’n driehonderd punten op rij maakte zonder enkel antwoord van zijn tegenstander. Ter afsluiting produceerde Ding zelfs een break van 131, net niet de hoogste van het toernooi.

UK Championship | Lekkere fluke voor Ding tijdens veegpartij tegen O’Sullivan

UK Championship
Snooker | Na scheiding, faillissement en 30 kilo minder heeft Mark Allen alles weer op de rit
21/11/2022 OM 10:57

Whitewash

Ding stond goed snooker te spelen en naarmate de partij vorderde, had hij geen missers van O’Sullivan meer nodig om dichter en dichter bij de laatste vier te geraken. Bij een whitewash kan ook geen sprake zijn van geluk versus pech, dan is er meer aan de hand. Ook als je van O’Sullivan wint.
Met de nederlaag van O’Sullivan verdwijnt ook de laatste speler uit de top zes van de wereld uit het toernooi. Het schema ligt dus helemaal open. Misschien wel voor Ding, die het UK Championship in het verleden al drie keer wist te winnen.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
UK Championship
UK Championship | Allen wint tweede Triple Crown na geweldige comeback tegen Ding
21/11/2022 OM 00:01
UK Championship
UK Championship | Allen wint tweede Triple Crown na geweldige comeback tegen Ding
21/11/2022 OM 00:00