Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UK Championship | Ronnie O'Sullivan voorbij aan Hossein Vafaei voor negende finaleplek

Pim Verhoeven

Geupdate 02/12/2023 om 18:39 GMT+1

Ronnie O'Sullivan is door naar de finale van de UK Championship. De Engelsman was na acht frames klaar met Hossein Vafaei. De Iraniër was op weg naar deze halve finale misschien wel de beste van het toernooi, maar kon nu geen vuist vormen tegen zijn "idool". Met 6-2 was O'Sullivan duidelijk de betere in deze halve finale.

UK Championship | Ronnie O'Sullivan voorbij aan Hossein Vafaei voor negende finaleplek

De wedstrijd begon nog redelijk gelijk op. Na vier frames stond het 2-2 in de eerste break, maar bij terugkomst leek de Iraniër het gevoel kwijt te zijn. Vafaei kon zijn niveau van de afgelopen wedstrijden niet halen. Een eigenschap die dodelijk is in een wedstrijd tegen O'Sullivan. De Engelsman speelde tafel na tafel leeg en na acht frames was het al gedaan.

7/8

Voor O'Sullivan is het zijn negende finaleplaats in de UK Championship. Een toernooi dat hij al zeven keer wist te winnen. Precies 30 jaar geleden won O'Sullivan op dit toernooi zijn eerste grote titel. Een mooi moment dus om voor de achtste keer de eindwinnaar van het toernooi te worden. Sinds het WK 2022 wist O'Sullivan geen rankingtitel meer te pakken.
picture

UK Championship | Exact 30 jaar na dato - O’Sullivan gaat op jacht naar zijn achtste beker

De andere halve finale

In de finale neemt de Engelsman het op tegen Judd Trump of Ding Junhui. Deze wedstrijd wordt later op de avond gespeeld. Deze uitzending begint om 19:45 uur.

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie