Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Bingham profiteert van dure missers Lisowski op roze bal - verschil twee frames

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 28/04/2024 om 19:24 GMT+2

Jack Lisowski kan zichzelf op het WK snooker wel voor zijn kop slaan na de tweede sessie versus Stuart Bingham. ‘Jack-pot’ had in het laatste frame alle kans om het evenwicht in de partij te herstellen, maar de misser op roze was een dure. Zijn break bleef daardoor beperkt tot 41 waarna Bingham, niet voor het eerst, wist te profiteren en afsloot met een voorsprong van voor nu twee frames. Het staa

WK snooker | Bingham profiteert van dure missers Lisowski op roze bal - verschil twee frames

Het is het verhaal van de wedstrijd: Lisowski pot meer ballen en scoort ook meer punten, maar op de momenten dat het écht moet, noteert hij missers. Dure missers. Hele dure missers. Al die missers bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat hij met 7-9 achter staat in een race naar dertien.
Lisowski was juist bezig om een inhaalrace op poten te zetten en won vier van de laatste vijf frames, maar dat laatste frame kan nog wel eens een dure blijken. En dan te bedenken dat hij ook nog eens een herkansing kreeg, want het lukte Bingham ook niet om de tafel in één beurt leeg te spelen.

Roze breekt Lisowski op

Zo kon het gebeuren dat zich een mooie strijd ontspon om… wederom de roze bal. Enkele missers later van Lisowski – en Bingham zo eerlijk moeten we zijn – was het de wereldkampioen van 2015 die toch een voorsprong van twee frames opraapte om mee te nemen naar de volgende sessie.
Het is natuurlijk nog niet gespeeld, maar Lisowski had zijn inhaalrace al kunnen voltooien om dan prima tevreden te zijn met een tussenstand van 8-8. Nu staat hij twee frames achter. Maar wellicht spoort hem dat juist aan om zijn innerlijke vuurtje op te stoken om toch een sterk vervolg uit de mouw te schudden.

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie