Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Dit zijn de kwartfinales - prachtige affiches met Wilson-Higgins en Bingham-O’Sullivan

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 30/04/2024 om 10:12 GMT+2

De affiches voor de kwartfinale van het WK snooker 2024 zijn bekend. En die liegen er niet om! Er was in The Crucible een dag met vier beslissingen voor nodig, maar we weten nu welke acht spelers nog in de race zijn om Luca Brecel op te volgen als wereldkampioen. Twee partijen springen er écht uit in de kwartfinale. Dat zijn Kyren Wilson vs John Higgins en Stuart Bingham tegen Ronnie O’Sullivan.

WK snooker | Dit is de historische dubbel van John Higgins - keuze voor aanval beloond

De eerste vier kwartfinalisten waren al bekend. David Gilbert, Stephen Maguire, Judd Trump en Jak Jones konden maandag in Sheffield genieten van een rustdag. Dit terwijl O’Sullivan, Wilson, Higgins en Bingham nog een uitdaging voor de boeg hadden. De ene uitdaging was zwaarder dan de andere.
Higgins plaatste zich pas na een inhaalrace tijdens de decider, maar dat maakt de affiches voor de kwartfinale niet minder mooi. Wilson vs Higgins is een heerlijke kraker die twee kanten op kan. Het verhaal dat kleeft aan Bingham tegen O’Sullivan staat in het teken van de jacht op wereldtitel acht.
picture

WK snooker | Elastiek wil maar niet knappen - Higgins verslaat Allen na geniale break in decider

O'Sullivan versus oud-wereldkampioenen

Als O’Sullivan voor de achtste keer wereldkampioen wil worden, dient hij sowieso af te rekenen met twee oud-wereldkampioenen. Bingham steekt niet in allerbeste vorm, maar weet sinds aankomst in Sheffield weer wat winnen is. En een halve finale tegen Trump lonkt al. Met O’Sullivan, Trump, Higgins en Bingham zitten er nog vier oud-wereldkampioenen in het toernooi.
De kwartfinales – de laatste ronde met twee partijen tegelijk – worden gespeeld verspreid over 30 april en 1 mei volgens het principe best of 25 frames.
picture

WK snooker | Ronnie O’Sullivan getroffen door kick - reageert met diepe zucht op flinke misser!

Dit zijn de kwartfinales op het WK snooker 2024

David Gilbert - Stephen Maguire
Kyren Wilson - John Higgins
Judd Trump - Jak Jones
Stuart Bingham - Ronnie O’Sullivan

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie